Het Tongerlohuys en Festival op de Grens slaan de handen ineen

Foto: Tongerlohuys

Het Tongerlohuys en Festival op de Grens slaan de handen ineen, kom je kijken?

FODG is een jaarlijks terugkerend nazomerfestival met theater en muziek dat op verschillende plekken in Roosendaal te bezoeken is. In het weekend van 10, 11 en 12 september organiseren het Tongerlohuys en het festival samen een aantal toffe activiteiten, die allemaal aansluiten bij de huidige tentoonstelling in het Tongerlohuys ‘Hemel en Aarde’, over de kloostergeschiedenis van
Roosendaal.

De zaterdag en zondag is de Kruiswegstatie van de Sint Jan gratis te bekijken: veertien prachtige werken van kunstenaar Guido de Griendt die in de kerk hingen toen deze nog voor de dienst gebruikt werd. Diezelfde dagen kun je ook zelf iets moois maken bij het Scriptorium van Graphic Matters waar je door middel van grafisch design een nieuw kloosterhandschrift kan ontwikkelen.

Op zondag kun je in de Sint Jan aansluiten bij een boeiend tafelgesprek met theatermaker Oscar Kocken en zijn gasten over grenzenloosheid. Dit belooft een inspirerende zoektocht vol vergezichten, preken, verhalen, muziek, interviews en persoonlijke biechten te worden waarbij ook de rijke geschiedenis van het Brabantse Kloosterleven wordt belicht.

Reacties

Cookieinstellingen