Programma van het Festival Roosendaal Danst 2021

Foto: Aurélie Prenassi

Festival Roosendaal Danst! is een jaarlijks terugkerend festival en deelt van 24-26 september een weekend lang de passie voor het dansen. Op 24 september starten we met een bijzondere videoclip, gevolgd door het officiële openingswoord van wethouder Toine Theunis.

Daarna is hedendaags theatraal urban danswerk te zien. Dans staat drie dagen lang centraal in theater de Kring, met als thema ‘Identiteit’. Het festival is onderdeel van het jaarproject ‘Racisme, Diversiteit en Identiteit’. Zie hieronder de link voor de kaartverkoop.

Wat valt er zoal te beleven?

Vrijdagavond 24 september 19.00 uur: solovoorstelling van Danstheater AYA, gevolgd door een duet van Tomas Ntamashimikiro, een jonge, aankomende maker uit Brussel.
Zaterdag 25 september 14.30 uur en 19.00 uur: de rode loper wordt uitgerold voor leerlingen van amateurscholen uit Roosendaal en Vlaanderen. Tussendoor zijn optredens van dansprofessionals.
Zondag 26 september 14.00 uur: senioren uit Roosendaal betreden het podium en dansen de danzon, een gezelschapsdans geïnspireerd op de Cubaanse cultuur. Dit project wordt mede mogelijk
gemaakt door CultuurCompaan.

Het hele weekend bruist Roosendaal dus weer van dansactiviteiten in theater de Kring. Dit alles wil je toch niet missen? Kom en geniet van een gevarieerde dansbeleving!

Roosendaal Danst! geeft jonge makers zoals Tomas Ntamashimikiro en Rohiet Tjon Poen Gie een podium gedurende het jaarproject. Beide choreografen hebben hun roots in diverse vormen van urban-dans en ontwikkelden deze dansvormen tot een theatraal gebeuren.

Info en kaartverkoop

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden