Kinderboekenweek 2021 gaat vandaag van start

Foto: Kinderboekenweek

Vandaag start de 67ste Kinderboekenweek 2021 die loopt t/m 17 oktober. Beroepen staan dit jaar centraal want het thema is ‘Worden wat je wil’.

Kinderboekenweek: Worden wat je wil

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Kinderboekenweekgeschenk

Bette Westera schreef het Kinderboekenweekgeschenk voor de 67ste Kinderboekenweek en Mark Janssen maakte het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt cadeau gedaan door de boekwinkel tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van ten minste € 12,50 aan kinderboeken. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor € 7,25. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen.

Griffels en Penselen

Gisteren zijn ook de Gouden Griffel en het Gouden Penseel uitgereikt. Aan de vooravond van de Kinderboekenweek is het boek Gozert geschreven door Pieter Koolwijk en geïllustreerd door Linde Faas, bekroond met de Gouden Griffel 2021De Gouden Griffel is de populairste boekenprijs in Nederland en de belangrijkste prijs voor Nederlandse jeugdliteratuur. Hele verhalen voor een halve soldaat geïllustreerd door Ludwig Volbeda en geschreven door Benny Lindelauf, is bekroond met het Gouden Penseel 2021. Het Gouden Penseel is de belangrijkste prijs voor kinderboekillustratoren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden