Kunstenaars strijken neer in de Moeder Godskerk

Foto: CultuurCompaan

Op 9 november opent het team van het creatieve project ‘Ik vergeet je niet’ – een initiatief van CultuurCompaan en CC-educatie – een nieuwe locatie. Tot en met 16 december strijken elke dinsdag en donderdag drie kunstenaars neer in de Moeder Godskerk.

Vanuit daar rijken zij weer verschillende opdrachten én materialen uit waarmee deelnemers thuis aan de slag kunnen. De werken die gemaakt worden, leveren de deelnemers weer in bij de Moeder Godskerk en alle creaties samen worden ter plekke opgebouwd tot een groot geheel. Aan het einde van de periode wordt deze editie weer afgesloten met een eindexpositie in de kerk.

Op locatie werken

Nieuw is dat de deelnemers op dinsdagen en donderdagen – in de periode van 9 november tot en met 16 december – tussen 11.00 en 15.00 uur in de Moeder Godskerk zelf ook mee kunnen werken aan een groeiproject. Samen met de aanwezige kunstenaars – Iwaz, Gea Korpel-Beskers en Guusje Beeftink – en andere deelnemers wordt gewerkt aan een gezamenlijk kunstwerk.

Succesvol project

‘Ik vergeet je niet’ is in maart 2020 bedacht op het moment dat de coronacrisis begon. Corona was feitelijk de aanleiding voor dit project, waarbij het uitgangspunt is om mensen thuis creatief bezig te houden. Ze werken samen aan een geheel, maar wel op afstand. Het bleek erg succesvol, veel Roosendalers namen deel en het project krijgt keer op keer een vervolg. “Door ‘Ik vergeet je niet’ heb ik nieuwe talenten ontdekt en nieuwe vrienden gemaakt. Ik kan het iedereen aanraden”, aldus een deelnemer van het eerste uur.

Deelnemen

Alle deelnemers die bij de organisatie al bekend zijn van eerdere edities, krijgen vanzelf een bericht om ook aan deze najaarseditie mee te doen. Nieuwe geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via CultuurCompaan op [email protected]. Op www.cultuurcompaan.nl/ik-vergeet-je-niet is meer informatie te vinden over het project en alle edities tot nu toe.

Reacties

Cookieinstellingen