‘Het Meisje met de Zwavelstokjes’ van Stichting JONG in De Kring

Foto: De Kring Roosendaal

Op donderdag 30 en vrijdag 31 december speelt Stichting JONG ‘Het Meisje met de Zwavelstokjes’ in De Kring.

Op beide dagen zijn er voorstellingen om 11.00 en 14.00 uur. De oorspronkelijk aangekondigde voorstelling ‘Scrooge’ is vanwege de aangescherpte coronamaatregelen verplaatst naar 2022. De herneming van ‘Het Meisje met de Zwavelstokjes’ is wel mogelijk vanwege de kleinere cast. De kaartverkoop is reeds gestart.

Het is Oudjaarsavond en de straten zijn verlaten. Op één weerloos meisje na. Het meisje met de zwavelstokjes. Door haar stiefmoeder de straat opgestuurd om zeven zwavelstokjes te verkopen. Het begin van een vrolijk winteravontuur. Een verhaal met bolle bakkers, dwaze dieven en zwierende zwerfkatten. Klassieke kerstnummers, in de swingende uitvoering van een live band, vertellen dit hartverwarmende winterverhaal in een gloednieuw jasje. Een zinderend einde van een bewogen jaar voor het hele gezin!

JONG! is een in 2011 opgericht initiatief uit Roosendaal dat een podium biedt aan jonge theater- makers. De stichting richt zich op het jongerensegment en geeft een compleet eigen invulling aan het musicalgenre. Door jaarlijks op grote schaal een nieuwe musicalproductie te realiseren, weet JONG! zich te onderscheiden van andere culturele initiatieven in de omgeving. Van verhaal tot muziek en van kostuums tot decor; worden alle disciplines in eigen huis ontwikkeld en samengebracht tot een wervelende musicalvoorstelling.

  • Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.dekringroosendaal.nl en telefonisch via 0165 – 555 555 van dinsdag tot en met vrijdag tussen 13.30 en 16.30 uur.

Reacties

Cookieinstellingen