The Ruggeds presenteren ‘State Shift’

Foto: Thijs Huijzer

Donderdag 31 maart staan The Ruggeds in Schouwburg de Kring in Roosendaal met de voorstelling ‘State Shift’.

Word meegenomen in de wereld van State Shift
Adapt, improvise, overcome.

Met als thuisbasis Eindhoven, zijn The Ruggeds één van de meest actieve crews ter wereld. Ze hebben samengewerkt met internationale artiesten, haalden de kwartfinales van de Amerikaanse tv serie World of Dance en wonnen vele internationale danswedstrijden, waaronder het WK breakdance. ‘Wij zijn Rugged: rauw, niet gepolijst, ruig. Bovenal zijn wij een crew, een familie en zijn we zo kleurrijk als de optelsom van ons allen.’

‘State Shift, verrassend, intiem en ingetogen (De Volkskrant)

‘State of the art’dans anno 2022 zoals alleen The Ruggeds dat kunnen (Eindhovens Dagblad)

Duet ‘Waterbrothers’
Een dansvoorstelling over het klassieke machtsspel tussen twee broers. Roy, die binnen de crew bekend staat om zijn scherpte en gemak in verbanden leggen, heeft zijn sparringpartner gevonden. Zijn (not by blood) broertje Leelou is ons wonderkind, de toekomst en de enige die Roy in zijn lenigheid matcht. Naast hun scherpte, humor en bewegingsvrijheid, brengt hun gedeelde Indische oorsprong hen nog meer samen.
De rust die ze beiden op het podium uitstralen, het kalme water, staat tegenover hun sterke vloerdynamiek, de kracht van de oceaan. Zoals water van gedaante verandert, veranderen Roy en Leelou hun benadering van de vloer. Hun eigen bewegingstaal en voetenwerk, gecombineerd met hun chemie als broers, is wat Waterbrothers bijzonder maakt.

Solo ‘Turns’
Turns is een solo van Virgil over de keerpunten in zijn leven. Virgils bewegingsvrijheid neemt je mee in het verhaal van een jongen uit een buitenwijk, die ondanks   alle tegenslagen, altijd positief bleef en zijn overlevingsdrang vertaalt in de puurste vorm van communicatie: dans. Via zijn dans leer je Virgil kennen en ervaar je zelf de vrijheid die dans hem geeft. Wat heeft hem tot het uiterste gepusht? Hoe is hij door wilskracht blijven groeien? Hoe heeft hij zijn rust gevonden?

State Shift to
Van februari tot en met mei spelen The Ruggeds ‘State Shift’ maar liefst 34 keer in de Nederlandse Theaters.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen