De Ontmoeting met de Verwarring speelt in De Kring Roosendaal

Foto: Barbara Medo

Op 30 juni staat De Ontmoeting met de Verwarring in De Kring in Roosendaal.
In deze voorstelling van theatergezelschap Stormkamer pellen we vooroordelen laagje voor laagje af.

In De Ontmoeting met de Verwarring maak je kennis met Karlijn Roex. Karlijn studeerde aan Oxford University en is socioloog en schrijver. Ze kreeg een aantal keer door instanties het etiket ‘verward gedrag’ opgeplakt en belandde hierdoor uiteindelijk in een politiecel.

Door welk beeld laat jij je leiden bij een ontmoeting? Wie zie jij: de intellectueel of de idioot? In deze voorstelling pellen we vooroordelen laagje voor laagje af, proberen de mediastorm rondom psychiatrie te vangen en ontwarren we letterlijk het web van sociale codes. Misschien blijkt achteraf het verhaal van de ander wel minder ver van je af te staan dan je denkt…

Over Stormkamer
De naam Stormkamer ontleent zich aan de installaties die worden gebouwd, waarbinnen het publiek plaats neemt op het podium: in het decor, tussen de acteurs, musici en sprekers. Tijdens deze ontmoeting gaan zij samen de dialoog aan over mening en moraal, stereotype en stigma, oordeel en vooroordeel.

Onder artistieke leiding van Hanna Van Mourik Broekman onderzoekt Stormkamer maatschappelijke thema’s en vertaalt deze naar interactieve, theatrale ontmoetingen. Tijdens de voorstellingen wordt het publiek uitgenodigd om op zoek te gaan naar hoe we vanuit verschillende perspectieven en meningen, samen deze wereld kunnen vormgeven.

Reacties

Cookieinstellingen