Jazzformatie B-Swing op T’plein in Roosendaal

Foto: archief B-Swing

Op zaterdag 16 juli a.s. organiseert T’plein: ‘T’jazz’. Opgetreden wordt dan door de jazzformatie B-Swing. Het optreden begint om 15.00 uur en duurt (incl. pauze) tot ca. 17.00 uur.

B-Swing
B-Swing is een kwartet dat al een aantal jaren aan de weg timmert. De mannen van de band zijn dan ook ervaren muzikanten. Het repertoire bestaat uit easy-jazz, balads en swingende songs. De leden van de band zingen als solist, maar ook diverse 3-stemmige nummers maken deel uit van het repertoire.

Bezetting
Aan het klavier hebben we Maarten Bruijnes, die met grote regelmaat, solo of in diverse combo’s, actief is in vooral Zeeland en West Brabant. Op de altsax speelt Hans Adams, die in verschillende¬† jazzbands heeft gespeeld op klarinet en altsax, en in Roosendaal ook bekend is als pianist. Hij is bovendien mede oprichter van Jazz750. Op de bas speelt Jan van der Straate, die binnen het kwartet wellicht het langst jazzmuziek maakt; hij speelde al in het indertijd in Roosendaal zeer bekende Caldo sextet. Tenslotte is daar Ger Visschers op drums.

Swing
Swingmuziek is een vorm van jazz die in de VS ontstond in het begin van de jaren 1930 en zich tegen 1935 ontwikkelde tot een eigen stijl. Swingmuziek heeft een sterke ritmesectie waarin piano, contrabas en drums als basis dienen voor het vloeiender geluid van de saxofoon. Swing is ook een dansstijl, die is ontstaan uit Lindy Hop en die opkwam met de toentertijd populaire swingmuziek. Tenslotte is swing ook de kern van de naam van het combo B-Swing, waarvan de B verwijst naar Brabant.

Reacties

Cookieinstellingen