IQ Aarmoei-nieke viert jubileum met muziek, eerbieden, plezier

Jos maakte recent dit schilderij van het jubilerende IQ AArmoei-nieke.
Jos maakte recent dit schilderij van het jubilerende IQ AArmoei-nieke.
Foto: Jos Antens

Ze werden opgericht “in de aarfst van 1972” als protestactie van 3 heren die steeds meer moeite kregen met het platvloerse niveau waarin carnaval aan het vervallen was. Ze besloten als protest tegen dit verval (de onderbroekenlol) een chique “muziek”gezelschap op te richten om deze verarming onder de aandacht te brengen. Inmiddels bestaan ze 50 jaar en kijken nog steeds met een kritische blik naar politieke en maatschappelijke ontwikkelingen binnen Roosendaal en omgeving. Zondag 23 oktober vieren ze hun jubileum in de Roosendaalse schouwburg onder de titel “IQ Aarmoei-nieke, door de jaren heen”.

Ze hebben het druk in 2022. Ook al begon hun jubileumjaar met nog wat coronabeperkingen, al meteen vanaf 1 januari lieten ze van zich horen. Hun nieuwjaarsconcert werd een openluchtoptreden en eerbetoon aan de Trommelaere van Roesendaele op de nieuwe markt met meer dan 80 muzikanten. De jaarlijkse Gouden Bolhoed vond het hoofd van Ad Vos in een overvolle Paterskerk op carnavalszondag en daarna volgde in rap tempo een Gouden Kaai, een Gouden Koets, een Oud van Goud Zomeravondconcert en onlangs nog een gepast eerbetoon aan Anton van Duinkerken in Markiezenstad Bergen op Zoom.

De jubileumvoorstelling van deze mannen van de Kaai, op 23 oktober, staat in het teken van de gehele periode tussen oprichting en 2022. Van de dag van oprichting tot aan het gekende ‘over en out’, nemen de heren u mee in hun jubileumvoorstelling in de Roosendaalse schouwburg. Maurice Lemmens, een van de trompettisten van de club in zwart-wit, heeft het er druk mee. “Extra repetities, een strak draaiboek en goede afspraken over discipline, er komt veel kijken bij een 100% eigen voorstelling.

Natuurlijk zullen onze gasten vanaf moment één het IQ herkennen, zoals we dat al jaren zijn, maar toch is er ook veel veranderd. We nemen de zaal mee door 50 jaar IQ historie. Wie waren die oprichters en wat dreef hen? Hoe zat het ook alweer met die eerste Gouden Bolhoed en wanneer kwamen er Gouden Bolhoeden op de hoofden van dames? Ook goede herinneringen van jaren terug passeren de revue of worden nog eens afgestoft getoond. Natuurlijk kijkt het IQ ook vooruit immers ‘t IQ gaòd aaltij deùr!’ Zo is er in Roosendaal b.v. een Zwaaigat en wij hebben al jaren een intense wens……….

Dit alles steeds met het uitgangspunt van onze oprichters in gedachten.”Heb aandacht voor eventueel verval/onderbroekenlol in de maatschappij en breng die onder de aandacht, zodat men erover gaat nadenken. Het hoeft niet platvloers, je kunt je punt ook maken met IQ”.

Kaarten voor deze voorstelling op 23 okt. die aanvangt om 14.30 uur, koopt u via de website van Schouwburg De Kring www.dekringroosendaal.nl voor het symbolische bedrag van € 11,11. Natuurlijk zijn de kaartjes incl. garderobe service en de eerste consumptie voor de afterparty. Bezoeker wordt gevraagd in feestelijk zwart-wit met een gouden accent naar de voorstelling te komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen