“Improviseren geeft meer energie dan een avondje sporten of bankhangen”

Foto: Theatergroep De Emoes

Improvisatietheater keert terug in regio Bergen op Zoom en Roosendaal. Na jaren zonder improvisatiemogelijkheden in de regio, is er in de maand november voor iedereen vanaf 15 jaar de mogelijkheid om een improvisatieworkshop te volgen. “Voor veel mensen is improviseren een hele fijne uitlaatklep na een dag school of werk. Even onbezorgd uitleven en een beetje gek doen.”

In de zomer van 2018 is Theatergroep De Emoes opgericht. De improvisatietheaterclub was aanvankelijk alleen in Middelburg en Goes actief, maar komt nu ook naar Bergen op Zoom en Roosendaal voor een paar openbare improvisatieavonden. “We zijn begonnen met een mannetje of 10”, vertelt oprichter Hans Puik. “Het werden er 20, er kwam een extra groep, 30 man, 40 mensen en uiteindelijk bezochten al in ons eerste jaar meer dan 100 mensen, afkomstig uit alle hoeken van Zeeland en zelfs daarbuiten, de improvisatieavonden. ”

Improvisatietheater staat daarmee in Zeeland weer helemaal op de kaart en blijkt nog altijd populair. Het heeft in Nederland vooral bekendheid gekregen door tv-programma’s als de Lama’s, De Vloer Op en De Grote Improvisatieshow. “Stiekem hebben veel mensen wel eens gedacht, dat zou ik ook willen. Zonder enige voorbereiding scènes spelen en de mensen aan het lachen krijgen. Bij De Emoes krijgt iedereen die kans. Een bijeenkomst van De Emoes is vooral onbekommerd plezier, energie en vrolijkheid na een dagje werk of school. Blokkades worden weggenomen en iedereen gaat op zoek naar zijn of haar unieke improvisatietalent. Avonden beginnen altijd met groepsoefeningen, die het improvisatievermogen stimuleren. Ook worden hulpmiddelen geboden, om zonder voorbereiding te spelen.”

Iedereen van 15-99 jaar is welkom op de improvisatieavonden en ervaring is geen vereiste. “Tot onze vaste bezoekers behoren zowel bekende en ervaren acteurs als ook diverse beginners. Juist de combinatie van alle leeftijden en niveaus door elkaar, maken het altijd leuke avonden.”Puik hoopt dat er in Bergen op Zoom en Roosendaal ook veel animo is voor de avonden, zodat het een ‘blijvertje’ kan worden. “Voorheen had je in Bergen op Zoom de improvisatievereniging ‘Met een Bek vol tanden’. Helaas is die inmiddels gestopt. Het zou mooi zijn als dit initiatief nieuw leven kan blazen in improvisatietheater in West-Brabant.”

Praktisch:
De openbare improvisatieavonden zijn op:
Maandag 28 november in Het Fort, Bernadettestraat 4 in Bergen op Zoom. Tijdstip: 19.30-21.00 uur.
Woensdag 30 november in de toneelzaal van Buurthuis Keijenburg, Keijenburg 70 in Roosendaal. Die avond zijn er twee lessen. Tijdstip: 19.15-20.45 uur en 20.45-22.15 uur.

Kosten zijn 10 euro per les.

Aanmelden:

Aanmelden kan via mail : [email protected]via het invullen van het volgende Google Formulier:  https://forms.gle/5TPhVwSroJSyWoRs6 of via de facebookpagina: https://www.facebook.com/theatergroepdeemoes.

In verband met het beperkt aantal plaatsten is opgave vooraf verplicht.

                        

  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen