Ge wit nie wa ge ziet bij aankondiging afscheid Prins Erik d’n 1e tijdens 11e v/d 11e Mastepinnelaand

Foto: John Balemans

Op vrijdagavond 11 november 2022 heeft de 11e v/d 11e viering in Mastepinnelaand plaatsgevonden. In Wouwse Plantage kwamen tientallen kinderen bijeen voor de traditionele Sint Maarten viering. Al zingend langs de deuren werden zij rijkelijk beloond met iets lekkers. Halverwege de route zorgde Stichting Kindercarnaval de Mastepinne voor een bekertje warme chocomel.

Het avondprogramma ging al om 20:00 uur van start in de foyer van Dorpshuis de Spil. Voorzitter Pascal Marijnissen zorgde ervoor dat iedereen geblinddoekt verrast werd door het nieuwe protocol voor carnaval 2023. Na een korte introductie konden de aanwezigen hun oogbedekking afdoen en werden achtereenvolgens Sjampetter Joene (Jeroen van Loenhout, 12e keer), Nar Tommeke (Tom Kerstens, 6e keer) en Grootste Boer Peer (Peter Matthijssen, 9e keer) geïntroduceerd. Als laatste was Erik van Turnhout aan de beurt, die aankondigde om in zijn 18e jaar afscheid te nemen van zijn rol als Prins Erik d’n 1e van Mastepinnelaand.

Hierna werd het nieuwe carnavalslied voor 2023 gezongen met het motto Ge wit nie wa ge ziet van Hofkapel W’ornouwus. Nadat er uit volle borst gezongen was, werd het nieuwe insigne onthuld, dat ook dit jaar weer door Stefan van Loenhout is ontworpen. Ook werd er een gloednieuwe Mastepinnesjaal gepresenteerd, die binnenkort verkrijgbaar is via de website. Hierna bleef het nog lang gezellig in de foyer van Dorpshuis de Spil.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen