Wouter Hamel in het theater met ‘Little Torch’

Foto: de Kring

Pop/jazz zanger Wouter Hamel is dit voorjaar in de theaters te zien met zijn nieuwe theatershow ‘Little Torch’. Met zijn vaste begeleidingsband speelt Wouter naast het swingende jazz repertoire waar we hem van kennen, de songs van zijn gelijknamige nieuwe album dat eind vorig jaar uitkwam.

“Verwacht gebroken harten en fantasievolle droombeelden in dramatische theater rook”, vertelde Wouter aan NRC over de voorstelling en zijn liefde voor het torch-song genre. “Bezieling is het sleutelwoord”.

Little Torch

Eind vorig jaar kwam onder de titel ‘Little Torch’ het nieuwe album van Wouter Hamel uit. Wouter kiest op dit zevende studio album voor een verrassende samenwerking met zangeres/producer Lilian Hak. Het resultaat is een eigenwijze nieuwe richting, waarin jazzy, filmisch klinkende pop gestalte krijgt binnen Hak’s vooruitstrevende, elektronische producties. Gelaagde samples en synths creëren de illusie van specifieke decors en film noir suspense, allemaal in dienst van Hamel’s expressieve stem. Muziekblad Musicmaker schreef “Little Torch is ongrijpbaar en fascinerend, nummers die gaan van klein
waakvlammetje tot bosbrand”.

Wouter Hamel is een Nederlandse pop/jazz zanger met een internationale carrière. In 2005 wint hij het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en met zijn met goud en verschillende awards bekroonde debuutalbum ‘Hamel’ (2007) breekt hij door in Korea en Japan. Zijn volgende albums worden ook uitgebracht in Frankrijk, Duitsland en Engeland. In de afgelopen jaren heeft Hamel samengewerkt met onder meer Benny Sings, Benjamin Herman, trompettist Kyteman, Shirma Rouse en Giovanca. Wouter Hamel schrijft zijn muziek en teksten zelf en weet zijn muzikale stijl voor ieder project een nieuwe impuls te geven.

Op 14 april speelt Wouter Hamel in Theater de Kring in Roosendaal. Kaarten zijn te koop via de NTK of via dekringroosendaal.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen