Debuutoptreden Uke-a-Likes groot succes

Foto: Leo de Jaeger

Op zondag 16 april hadden de Uke-a-Likes hun eerste succesvol optreden in Wijkhuis de Wieken te Roosendaal.

De ukeleleband is opgericht door Monique. Nadat zij kennis had gemaakt met dit ‘kleine gitaartje’ en een concert had bezocht van the Great British Ukelele Orchestra, was ze verkocht. Zij had een droom ook een band op te richten met alleen ukeleles. Zij had verschillende mensen gevraagd of zij interesse hadden om mee te komen spelen en nadat deze allemaal enthousiast hadden gereageerd werd de eerste repetitie een feit. Er werd begonnen met het instuderen van nummers als ‘The lion sleeps tonight’, ‘Halleluja’ ‘These boots’ en ‘Daydream’. In het begin was het doel vooral te leren samenspelen. Sommige mensen hadden al veel ervaring met snaarinstrumenten, anderen hadden het instrument voor de eerste keer in hun handen.

Helaas zijn de Uke-a-Likes door lockdowns en corona-uitbraken vaak dwars gezeten. Er kon de eerste twee jaar vaak niet gespeeld worden. Het laatste jaar hebben de muzikanten van de Uke-a-Likes een repertoire samengesteld en een datum vastgelegd voor een eerste  optreden. Uitnodigingen werden gemaakt en verstuurd, Wijkhuis de Wieken werd vastgelegd, Petra, een van de beheerders van de Wieken, zorgde voor heerlijke appelcake, Youp, zoon van een  van de bandleden, werd gevraagd om voor de techniek te zorgen en Leo de Jaeger werd geregeld om foto’s te maken.

Er werd een goed doel gekoppeld aan dit optreden. Een deel van de opbrengst komt ten goede van de MS Vereniging Nederland

Op 16 april was het zover. Dick, Jeroen, Chiel, Laurent, Monique, Caroline, Ad en Hans waren er klaar voor. Eva kon helaas niet meespelen. Met gezonde spanning betrad de band het podium, de zaal zat vol, only family and friends. De eerste klanken waren nog wat onwennig, maar mede dankzij een goed publiek, werd het een ‘concert’om niet te vergeten. De reacties van het publiek waren lovend. ‘Wat klonk dat goed’, ‘Was erg verrassend’, ‘Wat een gezellige groep’ waren veelgehoorde opmerkingen.

Aan het einde van het concert bedankte Monique alle bandleden. Ze was dankbaar, dat zij haar hadden geholpen, haar droom waar te maken. Alle bandleden kregen van haar een uit oud tafelzilver zelfgemaakt pinneke.Er werd nog gezellig nagepraat. ‘Dit was zo gezellig voor de zondagmorgen, dat zouden jullie vaker mogen doen’ aldus de mening van verschillende mensen.

De Uke-a-Likes zijn blij, dat ze uiteindelijk ruim €400,- kunnen en mogen doneren aan de MS Vereniging Nederland.

.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen