Bach op Beiaard St. Jan

Foto: Pixabay

Dinsdagavond 18 juli 20:00 uur zal Ludo Geloen, beiaardier uit Ieper, laten horen hoe speciaal Johan Sebastian Bach op beiaard kan klinken.
Ludo zal een afwisselend programma spelen met een preludium, fuga, Ave Maria, een orgelconcert, een deel  uit een triosonate en diverse aria’s. Hij heeft ze speciaal voor carillon bewerkt.

Luisteren kan rondom de toren vanaf een gezellig terras of in de speciaal opengestelde ‘ van Hasselt tuin’ ingang Nieuwstraat, naast schouwburg ‘ de Kring’  Programma’s zijn aan de toren en in de tuin gratis verkrijgbaar.  De dinsdagavond-klokken laten het centrum van Roosendaal veranderen in een muzikale zomerse sfeer, waarin Bach vanuit grote hoogte op een lichte manier zal neerdalen.
Na afloop kan het publiek Ludo begroeten onder aan de toren (tegenover Eetboetiek Festina Lente).

Ludo Geloen (°1962, Dikkebus) is directeur aan de Kunstacademie Poperinge, tevens is hij residentieel organist aan de Ieperse St.-Maarten-St.-Niklaaskathedraal, beiaardier van de stad Ieper en Poperinge, componist en improvisator.
Hij volgde zijn muzikale opleiding in de jaren 80 van de vorige eeuw aan het Gentse Koninklijke Conservatorium en behaalde eerste prijzen voor orgel en schriftuur.
Als componist behaalde hij verschillende prijzen (Utrecht, Nationale Koorcompositiewedstrijd te Leuven, BAP-prijs te Gent) en werken van hem worden in binnen- en buitenland uitgevoerd en gepubliceerd (vorig jaar te Parijs, London en New York…). Als organist en beiaardier concerteert hij in binnen- en buitenland (Nederland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Engeland, Italië, Noorwegen, Zwitserland, Ierland en Rusland).

In 1997 stichtte hij de Orgelkring ‘Organum Yprense’ vzw en was hij van 2001 tot 2022 artistiek leider van de ‘Diksmuidse Orgelkring’ vzw.
Aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ te Mechelen behaalde hij in 1998 het Laureaatsdiploma voor beiaardspel.
Hij realiseerde 3 orgel-cd’s en werkte mee aan opnames voor radio (RTBF 3 & Klara, Radio Flevoland) en televisie (TV 1 & New Zealand). In 2009 werd hij te Ieper bekroond met de Cultuurprijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen