DE MARKT ZINGT ……. Een muzikaal slot van de vakantieperiode

Foto: de Stichting Roosendaal Feest

Inmiddels draaien de voorbereidingen voor DE MARKT ZINGT op zaterdag 26 augustus op volle toeren en zijn de organisatoren druk om het feestje financieel rond te krijgen. De lijst met de te zingen nummers is compleet en de vier zangmakers, die het aanwezige publiek op de Roosendaalse Markt qua zang zullen begeleiden, zijn momenteel druk aan het repeteren. DE MARKT ZINGT staat in de stijgers en de komende drie weken gaan de puntjes op de i.

‘Engelbewaarder’, ‘Even aan mijn moeder vragen’  en ‘The Boxer’ zijn een paar nummers die de organisatie al vrij geeft. Maar ook nummers van ABBA, de Dolly Dots en K3 zijn opgenomen in de 40 nummers tellende playlist. De drie organisatoren, Joeri Cloosterman, Olav Posthumus en Koen Schoenmakers, die in juni jl. voor dit evenement de Stichting Roosendaal Feest hebben opgericht, verzamelen steeds meer mensen om zich heen die, net als zij zelf, blij zijn dat deze Roosendaalse meezingmiddag terug komt op de Roosendaalse Markt.

“Ons doel is het evenement weer terug op de kaart te zetten en uiteraard ook op de locatie waar het volgens ons thuis hoort. Op 26 augustus a.s. mogen we op de (oude) Markt vanaf drie uur ons feestje bouwen. Op de plek waar gezellig de zomervakantie kan worden afgesloten onder het genot van een drankje, vrolijke muziek en enthousiast meezingen” aldus de organisatie.

“We gaan proberen er echt een gezellig meezingfeest van te maken voor alle aanwezigen. We hebben bewust niet gekozen voor een super groot podium. Het gaat per slot van rekening om de mensen op de Markt en we willen graag ook de buitenruimte van de horeca, die bij veel evenementen naast of een beetje achter het podium valt, maximaal betrekken bij dit meezingfeestje. Het evenement heet DE MARKT ZINGT dus er moet goed geluid staan maar als de Markt gaat zingen mag van ons dat geluidsvolume best ook omlaag i.p.v. omhoog zodat je elkaar écht hoort zingen. Op deze manier hopen we dicht bij de basis van het evenement te blijven zodat DE MARKT ZINGT.

We hebben inmiddels 4 enthousiaste gangmaker/voorzangers gevonden in de personen van Maudi Lips, Lucas Broos, Karen Evertse-Groothedde en Stef Broos. We noemen ze overigens zangmakers en ook die hebben de opdracht gekregen om, wanneer de markt los gaat, het publiek ook lekker te laten gaan. We hebben ze nauw betrokken bij het samenstellen van de playlist zodat ze zich comfortabel voelen bij hun muzikale taak van die dag. Verder zal het enthousiaste Dansplein medewerking verlenen en is de presentatie in handen van Janneke Maas en Koen Schoenmakers.

Met al deze ingrediënten staat er een gezonde mix van muziek en mensen op het podium wat voor alle leeftijden garant zal staan voor een heerlijke muzikale middag op de Roosendaalse (oude) Markt.

Met de steun van meerdere lokale sponsoren, van Cultuur Verbindt Roosendaal, Vereniging Horeca Oude Markt en Binnenstadsvereniging Collectief Roosendaal alsmede de nodige vrijwilligers, waarvoor dank, zal het op 26 augustus vanaf 15.00 uur allemaal op de (oude) Markt gaan plaatsvinden…………”

DE MARKT ZINGT !!!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen