DE MARKT ZINGT..……. het podium is zaterdag voor het publiek 

Foto: de Stichting Roosendaal Feest

De mannen zijn er bijna klaar voor. Op zaterdag 26 augustus brengen Joeri Cloosterman, Olav Posthumus en Koen Schoenmakers DE MARKT ZINGT terug naar de Roosendaalse Markt. De 40 nummers tellende playlist is finaal, de meezinggids ligt bij de drukker, de vergunning is binnen, EHBO en beveiliging zijn geregeld en de afspraken met alle medewerkers en leveranciers van podium en geluid zijn gemaakt. De horeca op de markt is volledig geïnformeerd en staat samen met de organisatie klaar om er een gezellige afsluiting van de vakantie van te maken. 

Eén overleg hebben ze nog in de laatste week voor hun feestje. Daar gaan de allerlaatste puntjes op de i en kunnen ze alleen nog maar duimen voor lekker weer en hopen op de aanwezigheid van vele zanglustige Roosendalers. Als Green Green Gras van George Ezra zaterdag over de Markt klinkt is DE MARKT ZINGT begonnen. Maar na George Ezra volgen maar liefst nog 39 nummers. Dus ook Anita Meyer, Flemming, Simon & Garfunkel en K3 komen voorbij. Een vrolijke en breed toegankelijke playlist moet een gezellige meezingzaterdag opleveren. 

Vier zangmakers, Maudy Lips, Lucas Broos, Karen Evertse-Groothedde en Stef Broos zullen het aanwezige publiek qua zang begeleiden. “Bij de refreintjes zal het allemaal wel los lopen” zo weet het organiserende drietal ons te vertellen, “maar bij de coupletjes is een voorzanger (we noemen ze overigens zangmakers) echt vaak nodig. Deze zangmakers zingen overigens niet zomaar mee met de originele CD, maar zingen live het betreffende nummer. Maar dat heeft ook een gevolg voor de mensen op de Markt. Want als de zangmaker stopt op het podium is het aan de Roosendaalse Markt om echt uit volle borst te zingen. Op die manier hopen we dicht bij de essentie van het evenement te blijven” zo leggen de heren de doelstelling van hun evenement uit. “Het heet niet voor niets DE MARKT ZINGT”. 

Joeri, Olav en Koen kunnen niet wachten totdat het echt zover is. Onder de vlag van hun onlangs opgerichte Stichting Roosendaal Feest organiseren ze het geheel. “Ons doel is het evenement weer terug op de kaart te zetten en uiteraard ook op de locatie waar het volgens ons thuis hoort, de (oude) Markt.” De presentatie van deze middag is in handen van Janneke Maas en Koen Schoenmakers en ook het enthousiaste Dansplein zal medewerking verlenen aan dit meezingspektakel. 

Met dank aan de steun van meerdere lokale sponsoren en donateurs, van Cultuur verbindt Roosendaal, de Vereniging Horeca Oude Markt en Binnenstadsvereniging Collectief Roosendaal alsmede de nodige vrijwilligers, zal het op 26 augustus vanaf 15.00 uur allemaal op de (oude) Markt plaatsvinden…………

DE MARKT ZINGT! 

Inmiddels is de meezinggids beschikbaar om te downloaden op de website van de organisatie www.roosendaalfeest.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen