Roosendaaalse Kadetunnel krijgt nieuwe muurschilderingen

Foto: Pexels

Zeventien kunstenaars versieren op zaterdag 26 augustus de Kadetunnel opnieuw met graffiti-schilderingen. Na vijf jaar krijgt de fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor een nieuwe verflaag. Dit gebeurt onder leiding van het team achter creatieve broedplaats The Loods H.O.F die voor 750 jaar Roosendaal eerder al de tunnel versierden.

Afbeeldingen van Roosendaalse iconen als Jack Jersey en Johnny Otis maken plaats voor nieuwe kunstwerken. De artiesten hebben tijdens de zogenaamde “graffiti jam” de vrije hand binnen het thema jungle, waarmee een link wordt gelegd met het naastgelegen EKP-gebouw en de vergroening van de stad. In de week voorafgaand worden de eerste voorbereidingen getroffen om de ondergrond te prepareren.

Bezoekers zijn zaterdag 26 augustus vanaf 10.00 uur welkom de kunstenaars aan het werk te zien onder het genot van een hapje, een drankje en muziek. De nieuwe graffitischilderingen in de Kadetunnel zijn onderdeel van meerjarenproject ‘Stad als Canvas’. Een initiatief van Roosendaal Citymarketing in nauwe samenwerking met Cultuur Verbindt Roosendaal en de Gemeente Roosendaal. Het doel is (lokaal) creatief talent een podium te bieden en door middel van kunstuitingen het verhaal van Roosendaal zichtbaar te maken in de openbare ruimte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen