Optreden volksmuziekgroep Smidje Verholen

Foto: Smidje Verholen

Op zondag 10 september  aanstaande zal de volksmuziekgroep Smidje Verholen een optreden verzorgen in de Tolbergse Schuurkapel ter gelegenheid van de Open Monumentendag 2023. Bij mooi weer nemen ze het publiek mee in de boomgaard gelegen naast de Schuurkapel.

Levend erfgoed
Het optreden dat om 14.00 uur begint maakt deel uit van Open Monumentendag 2023. Het thema van deze dag is dit jaar is Levend erfgoed. Dit sluit naadloos aan bij de Tolbergse Schuurkapel. Meer dan 100 jaar was deze Vlaamse Schuur in gebruik bij de boerderij. Toen de Tolberg werd gebouwd ontstond bij de laatste nazaat van de familie Kerstens het idee om van de schuur een kapel te maken. Om te zorgen dat deze kapel nog vele jaren blijft bestaan, is de Stichting Kerstens opgericht. Deze Stichting zorgt voor het onderhoud en de  instandhouding van de kapel. Al vele jaren verbindt deze kapel en dagkapel mensen met elkaar in ontmoeting.

De muzikanten van de volksmuziekgroep Smidje Verholen brengen als echte troubadours, al ruim 40 jaar oude volksvertellingen tot leven. Met hun optredens zijn ze een graag geziene gast.

Bezoekers aan de Tolbergse Schuurkapel zijn vanaf 14.00 uur welkom. Het optreden zal ongeveer twee keer drie kwartier duren maar geheel passend bij Smidje Verholen, wordt er niet op een minuutje meer of minder gekeken.
De organisatie voor deze muzikale middag ter gelegenheid van Open Monumentendag is in handen van de Stichting Kerstens. Een vrije gift na het bezoek aan het optreden is welkom om daarmee de kosten te kunnen dekken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen