Muzikaal Winterweekend op 9 en 10 december

Foto: pixabay

Net na het heerlijk avondje, trakteert Muziekvereniging Roosendaal, het Roosendaalse publiek op een overheerlijk muzikaal winterweekend op zaterdag 9 en zondag 10 december.

Winterse Sferen met het Variatieorkest

Als eerste staat op de planning het concert Winterse Sferen op zaterdag 9 december. Het Variatieorkest van Muziekvereniging Roosendaal onder leiding van Wendy Bellens laat van zich horen in de prachtige Sint Josephkerk in Roosendaal. Naast de winterse sfeer met de mooie klanken van het Variatieorkest, worden de bezoekers ook betoverd door de muziek van Klarinetensemble Skertso, onder leiding van Hans Hest. Door de afwisseling in de muziek met veel muzikanten, de mooie locatie en de kerstsfeer, wordt dit een betoverende avond. Het concert begint om 20:00 uur in de Sint Josephkerk in Roosendaal. Zet het snel in je agenda, want dit wil je niet missen! De kaarten, á €6,- inclusief consumptie, zijn vanaf nu verkrijgbaar in de voorverkoop ([email protected]) en op de avond zelf bij de ingang van de kerk.

Winter Dreams met de Concertharmonie

Op zondag 10 december brengt de Concertharmonie van Muziekvereniging Roosendaal, onder leiding van Rob Sloekers, een serie van twee uitvoeringen genaamd Winter Dreams. In een 50 minuten durende voorstelling ervaart het publiek, zittend of staand in de ruimte van de kleine zaal, een surroundbeleving met muziek-, dans- en lichtspel. In dit Pop-Up muziektheater wanen de bezoekers in de zaal zich in een kijkdoos en horen muziek spelen door het orkest. Luisterend naar de muzikale tonen van het orkest kijkt men zoekend om zich heen, draait men zich om en ziet dan in verwondering, hoe het sfeervolle licht de dansers volgt in hun bewegingen op het nieuwe klankbeeld. Vervolgens wordt een andere locatie in de zaal aangelicht waar de stemmen van de Suite Kids én het volwassenenkoor met Martine van de Kar klinken. Om de theaterbeleving compleet te maken geven ook de dansers van Het Dansatelier, onder leiding van Kristel van Meer, acte de présence en vertonen hun kunsten, omhuld door kleurrijke schijnsels. De composities, die dirigent Rob Sloekers voor orkest en zang heeft geselecteerd, verwijzen naar de wens om vrede en benadrukken, dat de kinderen van de wereld recht hebben op een hoopvolle toekomst. Winter Dreams is daarmee een hartverwarmende vertelling voor jong en oud(er) over hoop, vrede en liefde. In dit Pop-Up muziektheater zullen muziek, zang, dans en lichtspel je betoveren. Op 10 december 2023 hebben we uitvoeringen om 15.30 u en om 19.30 u in de Kleine Zaal van De Kring. Er zijn 80 zitplaatsen op de begane grond én er zijn 60 zitplaatsen beschikbaar op het balkon. Daarnaast is er ruimte voor ongeveer 100 staanplaatsen.

Bestel uw kaarten via www.dekringroosendaal.nl/agenda/2820/.

Als dé Muziekvereniging van Roosendaal zijn wij er van overtuigd dat samen muziek maken in orkestraal verband een plezierige vrijetijdsbesteding is die we graag delen en uitdragen, waarbij leden uitgedaagd worden om te gaan voor vernieuwing, zelfontplooiing, groei en talentontwikkeling. Wij verhogen de belevingswaarde en het leefklimaat van de stad en de gemeente Roosendaal door zichtbaar en hoorbaar onze bijdrage te leveren en zo verbonden te zijn met Roosendaal. We onderscheiden ons door met meerdere orkesten met verschillende ambities één vereniging te zijn waardoor een individuele muzikant zich thuis voelt in de vereniging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen