IQ Aarmoei-nieke avond groeit uit zijn jasje 

Foto: Leo de Jaeger

Afgelopen jaar was het duidelijk, de kleine zaal van De Kring was te klein voor de jaarlijkse presentatie-avond van het IQ Aarmoei-nieke. Menigeen moest vanuit de foyer trachten het programma te volgen. Na overleg met de directie van De Kring is besloten om een uniek experiment aan te gaan. Het hele spel verhuist naar het podium van de grote zaal. De oppervlakte is daar tweemaal de oppervlakte van de kleine zaal. Daar wordt op het grote toneel een podium gebouwd en wordt de hele ruimte verbouwd tot een grote “kleine” zaal. 

Voor De Kring is het een experiment om te zien of het toneel in de grote zaal een mogelijkheid geeft voor dergelijke evenementen. Extra aanpassingen zijn nodig, onder andere met betrekking de toegankelijkheid. Voor het IQ Aarmoei-nieke wordt het ook een experiment aangezien ze normaal 500 gasten ontvangen en er nu makkelijk 800 de presentatie-avond kunnen bijwonen. 

“Vorig jaar liepen we letterlijk bij de traditionele binnenkomst tegen de Tullepetaonse massa aan. Het duurde bijna een kwart voordat we zelf het podium bereikt hadden. Dat was echter wel een luxe probleem. We vinden het belangrijk dat we tijdens onze presentatieavond al onze vrienden en gasten volledig kunnen betrekken bij wat er op het podium gebeurt”, aldus IQ voorzitter Eric van Arendonk. “Blijkbaar hebben we nóg meer ruimte nodig. Daarnaast bieden we een gedeelte van het publiek inclusief onze speciale gasten, waaronder het college van Goudenbolhoed dragers, graag een zitplaats aan. Ook degene die willen staan zijn belangrijk, zij zorgen voor een speciale sfeer. Deze mix is goed mogelijk in de oplossing van 2024. 

Kon er in de zaal die we tot vorig jaar gebruikte zo’n 500 man genieten van onze IQ-avond, dit jaar kunnen we tot wel 800 gasten faciliteren. Geen enkele reden dus om niet richting de tot Kwakkelkooi omgetoverde Schouwburg te komen op deze maandag vóór het carnavalsweekend. (5 februari – aanvang 20.00 uur) In lijn van het ‘Gelre Dome’ en de ‘Ziggo Dome’ noemen we het zelf al een experiment in de ‘IQ-Dome’. 

We zijn blij dat we in samenspraak met De Kring tot dit experiment zijn gekomen. Dit geeft ons de ruimte voor extra spektakel en reken maar dat we daar dit jaar gebruik van gaan maken. We testen gelijk een aantal mogelijkheden uit, en daar is de Kring ook weer blij mee”. Wellicht kunnen er in de toekomst meer activiteiten op het podium in de grote zaal gaan plaatsvinden. De kring evalueert dit experiment na de carnaval, maar de eer is aan het IQ Aarmoei-nieke, hoe kan het ook anders… 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen