Nieuw boek van docent en auteur Gerard Broos verschijnt deze week

Foto: Pixabay

Als docent Nederlands in het VMBO wil Gerard Broos uit Roosendaal zijn leerlingen laagdrempelige verhalen bieden om het leesplezier te stimuleren. Leesmotivatie, of beter gezegd het gebrek daaraan, is tegenwoordig een hot item. Kinderen lezen minder.

Gerard wil zijn leerlingen en jonge mensen in het algemeen weer laten ervaren wat leesplezier is door het aanbieden van spannende en toegankelijke verhalen die de fantasie prikkelen. Dat doet hij met zijn nieuwe verschijning ‘Verbazingwekkende verhalen 2’. In deze bundeling van spannende griezelverhalen, laat hij verschillende aspecten van het horrorgenre zien.

Op vrijdag 15 maart verschijnt het nieuwe boek Verbazingwekkende verhalen 2 – Huiveringwekkende Halloween-vertelsels van Gerard Broos. Dit jeugd- en kinderboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Meester Ben is een meesterverteller. Keer op keer weet hij zijn klas te boeien met vooral enge verhalen die ook gewoon leuk en spannend kunnen zijn. Voor Halloween heeft hij deze keer een bijzonder plan. Op de zolder van de school waar hij werkt wil hij een verhalenavond organiseren waarbij iedereen die dat wil zijn of haar Halloween-verhaal mag vertellen. Natuurlijk heeft hij zelf ook nog wat spannende vertellingen achter de hand. Toch is er iets vreemds aan de hand. Meester Ben lijkt wel een heel serieuze verteller te worden en langzaam maar zeker wordt de klas onderdeel van een griezelverhaal dat deze keer geen fantasie is.

Over de auteur
Gerard Broos is een docent Nederlands in het VMBO. Na het eerste deel “Verbazingwekkende verhalen, vertelsels uit een duister boek” brengt hij nu een tweede deel uit met nieuwe, spannende griezelverhalen voor de jeugd.

De titel “Verbazingwekkende verhalen 2, huiveringwekkende Halloween-vertelsels” laat al zien wat de lezer kan verwachten. Korte, laagdrempelige verhalen samengevoegd in een spannende raamvertelling rond Halloween. Juist door het schrijven van korte verhalen hoopt hij de interesse van veel jonge lezers te wekken en ze het plezier te laten ervaren dat het lezen van een boek met zich mee kan brengen. De wereld in een boek hoeft niet realistisch te zijn, zo vindt hij. Juist de onbegrensde mogelijkheden binnen een verhaal maken het de moeite waard om te lezen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen