Crazy little things gaat met The Freddy Mercury Story voor het unieke verhaal

Foto: Ashley Oomen en Jeroen Lips

De gevierde band CRAZY LITTLE THINGS is binnenkort in Roosendaal te zien met de nieuwe theatershow ‘The Freddie Mercury Story’. In deze show zal de band inzoomen op het bewogen leven van zanger Freddie Mercury, de frontman van Queen. De band kiest hierbij voor een bijzonder originele invalshoek.

Journalist, schrijver en drummer Jean-Paul Heck wil verder gaan dan de meeste tributebands in Nederland. ,,We zien onszelf absoluut niet als een tributeband. Wij eren de muzikale nalatenschap van Queen op een volstrekt eigen manier. Geen pakjes, geen opplaksnorren, niets van dat alles. Daarnaast vinden wij het te makkelijk, om alleen het gevierde repertoire van een band of artiest te spelen. Wij willen het publiek ook iets meegeven.” Met hun eerste theatershow Queen: The Story’, deed Crazy Little Things de afgelopen twee jaar ruim 50 theaters in Nederland aan. De landelijke en regionale pers oordeelden lovend. Zo schreef bijvoorbeeld de Volkskrant dat je als band niet veel dichter bij de originele sound van Queen kan komen.

Heck reisde in de aanloop naar deze show af naar Engeland om daar persoonlijke vrienden en collega’s van de in 1991 overleden Mercury te spreken. ,,Dat was een mooie zoektocht en wij zijn uiteindelijk uitgekomen bij Eddie Howell en Peter Straker. Twee grote sterren in Engeland en mensen die heel close met Freddie hebben gewerkt.” Howell scoorde in 1976 een megahit in Nederland met de song ‘The Man From Manhattan’. Een nummer dat door Mercury werd geproduceerd en waarop zowel Freddie als Queen-gitarist Brian May meespelen. Peter Straker scoorde in 1977 een hit met ‘Ragtime Piano Joe’, een nummer dat door Mercury werd geproduceerd. Heck, die zelf de Queen-leden Brian May en Roger Taylor meerdere keren interviewde, zegt over Straker.  ,,Peter Straker is één van de grootste musicalsterren van Engeland en was jarenlang heel close met Freddie. Sterker nog, hij was 15 jaar lang zijn beste vriend. Peter speelde zelfs mee in videoclips van de Queen-zanger.” Heck zocht beide zangers op in Londen en filmde de gesprekken die in de theatervoorstelling voorbijkomen. Daarnaast wist hij de Belgische cameraman op te sporen, die in 1979 verantwoordelijk was voor de opnames van de videoclip van de Queen- hit ‘Don’t Stop Me Now’. ,,Ik heb bewust voor deze insteek gekozen. Bijna iedereen heeft de film ‘Bohemian Rhapsody’ gezien dus heeft het weinig zin om heel Freddie’s leven weer de revue te laten passeren. Ik wil met filmpjes en verhalen juist dichter bij Freddie als persoon komen.” Voor die filmpjes ging hij ook langs bij kenners en Queen-fans Leo Blokhuis en William Rutten.

Tijdens de nieuwe theatershow ‘The Freddie Mercury Story’ zal Crazy Little Things veel songs spelen die op het lijf van Mercury zijn geschreven. ,,De nieuwe show is duidelijk heel anders dan onze vorige theatershow: Queen: The Story’. Het is volgens mij uitdagender en bevat veel interessante elementen voor zowel de echte Queen-fans als de gemiddelde theaterbezoeker. Mensen zullen verrast zijn.”

‘The Freddie Mercury Story’ door Crazy Little Things staat op 13 april 2024 in Schouwburg De Kring in Roosendaal. Kaarten zijn te koop via de Nationale Theaterkassa of via het theater www.dekringroosendaal.nl . De complete speellijst is te vinden op www.thecrazylittlethings.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen