Genieten van blaasmuziek op drie podia in het centrum van Roosendaal

Foto: Muziekvereniging Roosendaal

Het 10-jarig bestaan van Muziekvereniging Roosendaal is aanleiding voor het muziekfestival BLAOS op zaterdagmiddag 15 juni in de binnenstad van Roosendaal. Muzikanten uit de hele regio presenteren zich op drie podia in de open lucht: Tongerloplein, Nieuwe Markt en kiosk Emile van Loonpark.

In 2014 fuseerden Erato, Ambiance en Harmonie Orkest Roosendaal (HOR) tot Muziek Vereniging Roosendaal. Aanvankelijk startten zij met twee orkesten. Inmiddels telt de vereniging ongeveer 150 leden en heeft vier orkesten op verschillende niveaus.

Voor de fusie in 2014 zijn de muzikanten niet over één nacht ijs gegaan. Ze hebben ruim de tijd genomen om elkaar te leren kennen en aan elkaar te wennen, door elkaars repetities te bezoeken en afspraken te maken over hoe om te gaan met de verschillen (contributies, uniformen, enz.). Dat bleek een goede keus; het heeft er uiteindelijk toe geleid dat alle leden meegegaan zijn naar de nieuwe organisatie.

Het gratis toegankelijke muziekfestival BLAOS is een cadeautje van de jarige muziekvereniging aan alle muziekliefhebbers in de regio.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen