Psysalon in de binnentuin van Wiekendael

Foto: Pexels

De psysalons zijn een vrij nieuwe vorm van voorlichting en ontmoeting voor iedereen die betrokken is bij iemand met een kwetsbaarheid voor psychose. De bijeenkomsten zijn georganiseerd volgens de formule van het Alzheimer- en Autismecafé.

Het is een laagdrempelige ontmoetingsgelegenheid, bedoeld voor cliënten, families en naasten om lotgenoten te ontmoeten en te ondersteunen, om contacten te leggen, kennis op te doen, ervaringen uit te wisselen. Maar hulpverleners en andere betrokkenen zijn  natuurlijk ook welkom.

Het thema van deze Psysalon is ‘Psychotische kwetsbaarheid en werk’. In deze Psysalon wordt een cliëntervaringsdeskundige geïnterviewd en vertelt een jobcoach van de GGZ WNB over het begeleiden en ondersteunen van mensen die vanwege psychiatrische en/of psychische beperkingen buiten het arbeidsproces staan. Wij willen U laten zien hoe werk en dagbesteding  bijdragen aan ontwikkelen van eigen kracht en bevorderen van  herstel. De interviews zullen gespreksstof opleveren. Door ervaringen te delen, door te luisteren en te praten met ervaren partners in de zorg, kunt U tips opdoen voor  de praktijk van alle dag.  Er is volop gelegenheid om vragen te stellen.

De salon wordt gehouden op 3 juli in de binnentuin van Wiekendael. Het adres is Kalsdonksestraat 89 in Roosendaal. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden is niet verplicht, maar wel  handig  en kan via: [email protected].

Deze Psysalon komt tot stand door samenwerking van de FPPWNB, het Platform Ervaringsdeskundigen GGZWNB, Ypsilon, Trialoog en Mantelzorg Roosendaal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen