Aandacht voor de Week van de HSP bij Kindercoach Marrit

Foto: Senzy By Nature

In de week van 14 t/m 20 juni 2021 staan door het hele land activiteiten gepland om hoogsensitiviteit onder de aandacht te brengen. Het doel van deze week is om de waardering en (h)erkenning van hoogsensitieve personen (HSP) te vergroten.

Hoogsensitiviteit is geen diagnose of probleem maar meer een aangeboren eigenschap waarbij personen prikkels intens verwerken. Veel mensen weten het bestaan er niet van waardoor sensitieve personen het soms lastig hebben in deze woelige, harde wereld.

Kindercoach in de regio Roosendaal

Senzy by nature – gerund door Marrit Langenberg – zet deze week vooral hoogsensitieve kids en hun ouders in het zonnetje. Als kindercoach begeleidt zij kinderen in de basisschool leeftijd. Ook biedt zij ouders haar kennis en ervaring aan rondom opvoeding en begeleiding van kinderen in de thuissituatie.

Een kindercoach kan ingeschakeld worden als jouw kind al een tijdje niet zo lekker in zijn vel zit. Het kan zijn dat je kind; veel piekert, onzeker/terughoudend is, de schoolresultaten erg hard achteruit gaan, slecht slaapt, onrustig is of driftbuien heeft. Ook als jouw kind prikkelbaar is, moeite heeft met het omgaan met emoties of hulp nodig heeft om uitdagingen te overwinnen kan de kindercoach hulp bieden.
In de vorm van een praktische, laagdrempelige en korte periode van coaching krijg je als ouders tips, adviezen en kleine opdrachten mee voor thuis. Het is altijd een ‘op maat gemaakt traject’ waarin wordt gekeken naar de huidige situatie en de situatie waar de ouders en het kind naar toe willen.

Door middel van sport & spel, in de buitenlucht zijn en het gebruik van positieve overtuigingen wordt het doel van de coaching altijd bereikt. Het zijn vaak korte, duidelijke en haalbare doelen die worden gesteld met als motto “kleine stapjes, grote resultaten”. Door haar oplossingsgerichte visie kijkt Marrit verder dan ‘problemen bij kinderen’. In een ontdekkingsreis met de kinderen wordt er op zoek gegaan naar kwaliteiten, talenten en mogelijkheden van de kinderen. Haar visie is dat kinderen met zelfvertrouwen en de nodige zelfkennis de toekomst tegemoet gaan. En daar wil ze de kids bijzonder graag in ondersteunen…

Hoogsensitieve kids als specialisatie

Hoogsensitiviteit is Marrit haar specialisme, maar zij bruist van de ideeën om zoveel mogelijk kids te helpen bij hun ontdekkingsreis door het leven. Daarom zette zij Senzy Walk op. Op woensdag middag gaat zij op pad met een klein groepje kids (max. 5) voor een coaching van 1,5 uur in de frisse buitenlucht. Elke Senzy Walk staat in een bepaald thema, welke op haar website terug te vinden zijn. Het meedoen kost 15 euro per kind (incl. iets te eten en drinken) en vooraf aanmelden via haar website is nodig (zie link onderaan). 

Om de Week van de hoogsensitiviteit nog meer kracht bij te zetten verloot Marrit deze week losse sessies en biedt zij veel informatie over HS aan op haar social media (Instagram en Facebook – Senzy by nature). Heeft u vragen over uw kind, de thuissituatie of HS in het algemeen dan kunt u altijd contact opnemen via [email protected]

Marrit Langenberg

Reacties

Cookieinstellingen