S&L Zorg organiseert eigen Ontdekdezorg week

Foto: S&Lzorg

De landelijke ‘Ontdekdezorg week’ (voorheen de Week van zorg en welzijn) werd jarenlang in maart georganiseerd, omdat dat altijd het piekmoment zou zijn waarop mensen naar werk zochten. Inmiddels is dat niet meer zo en door de krappe arbeidsmarkt zijn werkgevers het hele jaar door op zoek naar nieuwe medewerkers, vandaar dat de organisatie van het evenement nu een heel jaar door activiteiten organiseert om de zorg te ontdekken. Omdat S&L Zorg de expliciete week in maart altijd erg waardevol vond, organiseert ze nu zelf een ‘Ontdekdezorg week’.

Iets meer dan een week

De activiteiten worden niet in één week georganiseerd, maar in heel de maand maart. “We hebben zoveel leuke activiteiten op de planning, dat paste gewoon niet in één week. Het is eigenlijk meer een soort ‘Ontdekdezorg maand’ geworden”, lacht Rosemarie van Merode, adviseur arbeidsmarkt bij S&L Zorg. Op 17, 20, 21, 22, 23, 24 en 29 maart trekt S&L Zorg alles uit de kast om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Activiteiten voor iedereen

De activiteiten die georganiseerd worden, richten zich op allerlei doelgroepen, zowel intern als extern. Zo is er bijvoorbeeld een kindermiddag voor de kinderen van medewerkers en vrijwilligers en wordt er een speciale middag voor de verwanten van bewoners georganiseerd. Extern richt de organisatie zich op potentiële en toekomstige medewerkers. Zo komen er verschillende basis- en middelbare scholen uit de regio langs voor een rondleiding bij één van S&L Zorg’s zorgwijken. Daarnaast vindt er een ‘binnenkijken bij’ middag plaats, waarbij iedereen met interesse in een stageplaats, een nieuwe uitdaging, scholing of vrijwilligerswerk vrijblijvend een rondleiding krijgt in zorgwijk Sterrebos. “Eigenlijk is iedereen altijd welkom om kennis te maken met de zorg die S&L Zorg biedt, maar tijdens de ‘Ontdekdezorg week’ zetten we onze deuren echt wagenwijd open!”, aldus Van Merode.

Meer informatie over het ‘binnenkijken bij’ is te vinden via de website www.werkenbijslzorg.nl/binnenkijken. Je kunt jezelf via die website ook aanmelden.

S&L Zorg

Met bijna 800 medewerkers en ruim 250 vrijwilligers biedt S&L Zorg meer dan 380 bewoners dagelijks uitstekende zorg. Naast diverse woningen in de wijken in de regio, heeft S&L Zorg twee unieke zorgwijken. In Roosendaal is dat Sterrebos, een wijk als elke andere wijk, waar mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar wonen. In Bergen op Zoom wonen mensen in hun ‘eigen’ Lambertijnenhof.

Reacties

Cookieinstellingen