‘Loop eens door je hersenen’

Foto: Hersenstichting

Ga van 12 t/m 19 juni op ontdekkingstocht in je hersenen in het Megabrein in de bibliotheek. Het opblaasbare Megabrein van de Hersenstichting is maar liefst 4 meter hoog en 6 meter lang. Je kunt er gewoon doorheen lopen! Onderweg leer je van alles over de werking van hersenen en over hersenaandoeningen. Hoe stuurt je brein je lichaam aan? Wat gebeurt er met je hersenen als je dementie krijgt? Wat is precies een hersentumor? En wat kun je zelf doen om je brein gezond te houden?

We zijn zelf het medicijn

Het Megabrein is onderdeel van de campagne We zijn zelf het medicijn. Het doel van deze campagne is om inwoners van West-Brabant te laten zien dat je zelf veel kunt doen om je hersenen gezond te houden. Daarmee verklein je de kans op dementie en vergroot je bovendien je vitaliteit. Met de campagne willen gemeente Roosendaal, de GGD en de Bibliotheek West-Brabant zoveel mogelijk mensen hierover informeren en hen stimuleren om een stap in de gezonde richting te zetten: gezond eten, regelmatig bewegen en nieuwsgierig blijven.

Geheugenhuis

In de bibliotheek kun je ook kennis maken met de collectie uit het Geheugenhuis en de Belevenistafel. Op speelse wijze kun je daarmee je brein activeren en in gesprek gaan met iemand die geheugenproblemen heeft. Er is ook een Geheugenhuis in de bibliotheken in Bergen op Zoom, Hoogerheide, Oudenbosch, Steenbergen en Zevenbergen.

Kijk voor meer informatie op https://www.bibliotheekwb.nl/diensten/Geheugenhuis.html

Je kunt dit Megabrein bezoeken bij de Bibliotheek in Roosendaal (Markt 54a) van  12 -19 juni. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.De toegang is gratis ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen