Project Comeback zet topsporters in voor mentaal welzijn van jongeren in Roosendaal

Foto: pexels

Project Comeback komt maandag 18 en dinsdag 20 december met niemand minder dan voormalig topsporters Chatilla van Grinsven, Nouchka Fontijn en Kika van Es naar het DaVinci College in Roosendaal. Project Comeback maakt door inzet van inspirerende topsporters mentaal welzijn onder jongeren bespreekbaar en benadrukt de kracht van sport daarin.

Deze topsporters zullen 18 en 20 december op klassikaal niveau in gesprek gaan met leerlingen van het eerste leerjaar over het belang van open zijn over je mentaal welzijn. De Comeback-sessie wordt afgesloten met een sportieve clinic, waar het mentale aspect van sporten centraal staat. Deze sportieve clinic worden gegeven door dezelfde topsporters. De leerlingen zullen dus gaan basketballen, boksen en voetballen.

Gefinancierd door Brabantsport Fonds en in samenwerking met lokale zorgpartners, streeft Project Comeback naar een veilige omgeving om verhalen over mentale problemen bespreekbaar te maken en het belang van sport hiervoor te benadrukken. Maandag 18 december komt Chatilla van Grinsven naar 2 klassen. Woensdag 20 december komt Nouchka Fontijn naar 1 klas en Kika van Es komt deze zelfde dag naar 2 klassen. In totaal zal Project Comeback dus naar 5 klassen van het DaVinci college gaan!

De kracht van topsporters als rolmodel
Veel jongeren kampen met (mentale) uitdagingen. De topsporters hopen door het delen hun verhalen over hun eigen pieken en dalen de jongeren mentaal weerbaarder te maken. Topsporters hebben de drive om door te gaan; voorbij hun (mentale) tegenslagen.

Project Comeback is een initiatief van Barbara Barend. Barend: “Ik ben enorm blij dat wij de kennis en kunde van veel topsporters mogen inzetten om jongeren een steun in de rug te bieden. Wij hebben de ambitie om jongeren dusdanig te helpen dat ze er langdurig profijt van hebben. De helden van vandaag maken de helden van morgen!”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen