Wil jij pleegouder worden bij SDW? Kom naar de informatiebijeenkomst!

Foto: SDW

Wil jij een verschil maken in het leven van een kind? Overweeg dan om pleegouder te worden! Het hoeft niet altijd fulltime te zijn; zelfs een weekend per maand kan al een wereld van verschil maken. Op dinsdag 9 april organiseert SDW een informatieavond over pleegouder worden. De bijeenkomst start om 20.00 uur en vindt plaats in SDW-kantoor de Douanier aan de Kade 3a in Roosendaal.

Als pleegouder geef je een kind een veilige en liefdevolle omgeving. Dat kan als buddy-pleegouder voor bijvoorbeeld één of twee weekenden per maand. Of (tijdelijk) als fulltime-pleegouder. Tijdens de informatiebijeenkomst leggen we uit welke vormen van pleegzorg SDW biedt, zodat je kunt beoordelen welke vorm bij jou past.

Om het weekend

Bij Joschi en Patrick komt om het weekend hun pleegkindje logeren. “Wij wilden heel graag kinderen en hun ouders helpen, maar voltijd pleegzorg was niet waar we naar op zoek waren. De buddy-pleegzorg van SDW past wél goed bij ons”, vertellen Joschi en Patrick.

“We merken dat ons pleegkind zich bij ons thuis voelt. We geven haar veel structuur en er zijn regels waar ze zich aan moet houden. Ze weet waar ze aan toe is en dat zorgt voor rust bij haar. Die weekenden zijn voor de ouder overigens ook een oplaadmoment. We vinden het fijn dat we naast Naomi zo ook de ouder kunnen ondersteunen.”

Bijeenkomst

SDW ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Ouders en kinderen voor wie we pleegzorg bieden, krijgen vaak al begeleiding vanuit SDW. Tijdens de informatiebijeenkomst op 9 april hebben we het over de ondersteuning die pleegouders vanuit SDW krijgen, het contact met de biologische ouders en hoe je pleegouder kunt worden.

Heb je interesse om pleegouder te worden, meld je dan aan om de bijeenkomst op 9 april bij te wonen via [email protected] Meer informatie over pleegzorg bij SDW vind je op www.sdw.nl/pleegzorg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen