Bewoners woon- en zorglocaties Groenhuysen blij verrast

De creaties van de leerlingen zijn afgedrukt en fungeren als grote vlaggen voor 10-meter lange slingers. Maar liefst tien locaties van Stichting Groenhuysen hebben een pakket aan slingers cadeau gekregen namens de scholieren. Inmiddels zijn vele ontmoetingsruimtes van de zorgorganisatie aangekleed en opgefleurd met de slingers.

Het project ‘Ik vergeet je niet’ van CultuurCompaan en CC-educatie heeft ook Roosendaalse jongeren bereikt. In samenwerking met Benjamin Scheltema is een kunstzinnige les ontwikkeld waarbij eerstejaars leerlingen van het Da Vinci College, Norbertus Gertrudis Lyceum en de Norbertus Gertrudis Mavo (Scholengroep Tongerlo) kennis maakten met ‘Ik vergeet je niet’.

In de (online) les liet Benjamin de leerlingen reflecteren op hun eigen leven. Zo werd er gesproken over wat de leerlingen gelukkig maakt. Dit geluksgevoel hebben de leerlingen weten te verbeelden in een tekening. Het idee erachter is ook dat de leerlingen kenbaar konden maken dat ze aan de ouderen denken en begrijpen dat het voor hen een extra moeilijke tijd is.  

Activiteitenbegeleiders van diverse locaties laten weten dat de cliënten erg blij zijn met het cadeau:

“Wat een leuk initiatief om Benjamin Scheltema met scholieren tekeningen te laten maken en deze vervolgens als vlaggenlijnen aan te bieden aan Groenhuysenlocaties! Wij hebben deze in onze brasserie en in iedere huiskamer opgehangen, zodat er zoveel mogelijk cliënten van kunnen genieten.”

“Cliënten liepen bewonderend langs de slingers, wat een top idee. Hier gaan we nog weken van genieten.”

Reacties

Cookieinstellingen