Coronabesmettingen in Roosendaal stijgen naar 35

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Het RIVM heeft woensdag nieuwe cijfers over coronabesmettingen naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat in de gemeente Roosendaal 35 nieuwe besmettingen gemeld zijn. Dat is een hoger cijfer dan een week eerder.

Stijging, zelfde niveau
Uit de cijfers die het RIVM heeft gedeeld, blijkt dat het gemiddeld aantal gemelde besmettingen in de afgelopen week is gestegen. Van 40,1 gemiddelde besmettingen op 18 november, naar 45,3 op 25 november. Doordat de cijfers regelmatig stijgen en dalen in korte tijd, betekent dit in de praktijk dat het aantal nieuwe besmettingen ongeveer op hetzelfde niveau blijft. Dit aantal wordt per 100.000 inwoners geteld, met de kans dat niet iedereen met klachten zich laat testen. Daardoor ligt het werkelijke aantal besmette personen waarschijnlijk hoger dan wat hier genoemd wordt.

Landelijke daling stokt
De dalende trend die werd ingezet na strenge kabinetsmaatregelen lijkt in de afgelopen week te zijn gestokt. De landelijke coronacijfers blijven op een hoog niveau steken. Er is weliswaar sprake van een lichte daling, maar deze is te verwaarlozen. De cijfers golven op en neer van 26,5 besmettingen per 100.000 Nederlanders naar 28,4 vandaag.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden