112

Test NL-Alert week verplaatst door Tweede Pinksterdag

Foto:

Normaal zou je maandag rond 12.00 uur een testbericht ontvangen van NL-Alert, maar vanwege Tweede Pinksterdag is dat een week uitgesteld.

NL-Alert testbericht

Op de eerste maandagen in juni en december verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht. In het bericht wordt uitgelegd dat het om een testbericht gaat. Vanwege het feit dat het vandaag Tweede Pinksterdag is, zal het testbericht een week later worden verzonden op maandag 13 juni rond 12.00 uur. Met het NL-Alert testbericht, dat je op je mobiele telefoon ontvangt, ervaar je hoe het is om een NL-Alert bij een noodsituatie te ontvangen.

NL-Alert op je mobiele telefoon

NL-Alert ontvang je op je mobiele telefoon. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen in het openbaar vervoer. Ontvang je een NL-Alert op je mobiel, dan hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan een normaal bericht.

Over NL-Alert

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties bij jou in de buurt. Denk aan een grote brand, rookwolk met giftige stoffen of terroristische aanslag. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en informeer anderen. Kijk voor meer informatie op de onderstaande website.

Reacties

Cookieinstellingen