Algemene Ledenvergadering KBO-Roosendaal

Jolanda Oosterbos (l) en Lia Openeer (r) ontvangen onderscheiding uit handen van voorzitter Peter Dierick
Jolanda Oosterbos (l) en Lia Openeer (r) ontvangen onderscheiding uit handen van voorzitter Peter Dierick
Foto: George Bolmers

Op de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van KBO-Roosendaal van 29 maart jl., heeft het bestuur inzicht gegeven in de activiteiten en financiën van 2022 en de begroting voor 2023. In een gemoedelijke sfeer passeerden ook het voorstel voor de nieuwe contributie van 2024, bestuurswisselingen en de uitreikingen van de zilveren speld van verdienste.

Na de opening door voorzitter Peter Dierick kreeg Claude Covemaeker de lachers op zijn hand met zijn mooie verhalen. Onze penningmeester Jan Schenk gaf een toelichting op het resultaat van 2022 en door de aanwezige leden werd hier goedkeuring aan gegeven. Ook wij moesten in deze steeds duurder wordende tijd een kleine contributieverhoging voorstellen, maar de vergadering vond, gezien de omstandigheden, dat er een extra stap genomen kon worden, zodat € 27,50 per jaar per persoon de contributie vanaf 1 januari 2024 wordt. Bij activiteiten wordt de toegangsprijs ook enigszins verhoogd om zo uit de rode cijfers te blijven.

Statutair aftredend en niet herkiesbaar namen twee vaste waarden in het bestuur afscheid: Jolanda Oosterbos, 9 jaar nu als vicevoorzitter en sinds 2006 als bestuurslid en redactie van de Antenne en Lia Openeer, bijna 14 jaar als secretaris. Als dank kregen zij de zilveren speld van verdienste van KBO-Brabant uitgereikt. Beiden verweven met Roosendaal, hebben zij zich de nodige jaren enorm ingezet voor KBO-Roosendaal. Beide dames blijven wel betrokken bij allerlei KBO-activiteiten. Als nieuwe secretaris van het bestuur, werd Trudie van Reusel gekozen. Zij wordt bovendien secretaris van de Kring KBO-Roosendaal waarin de afdelingen van Roosendaal, Heerle-Moerstraten, Wouw, Wouwse Plantage en Nispen met elkaar samenwerken.

Ook konden we 19 leden feliciteren met hun 25 jarig lidmaatschap, zij kregen een aandenken en een presentje. Degene die niet aanwezig waren krijgen die binnenkort overhandigd. Speciale aandacht was er ook voor twee heren die al jaren onvermoeibaar hun taak doen. Zij kregen ook de zilveren speld van verdienste uitgereikt: Ad van Hoof, oud-bestuurslid, doet al 13 jaar bijzonder goed werk bij veel leden op het gebied van thuisadministratie en belastingadvies en Kees Geers houdt inmiddels al 13 jaar onze ledenadministratie op orde.

Na afloop van de vergadering konden de nieuwe leden nader contact maken met het bestuur en meer inzicht krijgen in onze activiteiten. Ook was er voor iedere aanwezige gelegenheid een drankje en een hapje te nuttigen. Uiteindelijk ging iedereen huiswaarts met een zakje met stokrooszaadjes om Roosendaal weer extra kleur te geven in de tuin of op het balkon. Onze stad heet immers niet voor niets “Dal der Rozen”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen