Stichting Roosendaal Danst! bestaat 10 jaar!

Foto: Hans Hordijk

Stichting Roosendaal Danst! bestaat 10 jaar en trakteert op……………. 3 mooie voorstellingen in september. We zijn voor het 10e jaar te gast in Theater De Kring en presenteren voorstellingen, waarin we duidelijk SAMENWERKING en ROOSENDAAL willen benadrukken.

Zondag 17 september

We starten met de geschiedenis van Roosendaal. Wie waren rond 1900 de eigenaren van het huis met grote tuin op Markt 54? Hoe hebben zij geleefd, in de tijd waarin rijk en arm, afhankelijk waren van o.a. de suikerindustrie, de trots van West-Brabant? Het waren Maria van Loon (telg van Emile van Loon) en Vincent van Gilse (van de bank en de suiker). Zij hadden ogenschijnlijk een bevoorrecht leven, maar achter die fraaie façade schuilde een onverwachte waarheid.
Een artistiek team van Gouden Dans is met 50 Roosendaalse senioren in mei gestart met dansrepetities en creatieve dagen, in aanloop naar de danstheatervoorstelling ‘Suiker en het zoete leven van Maria van Loon’. Luister vooraf naar de podcast en bewonder vanaf 17 september de foto-expositie in de corridor van Museum Tongerlohuys. Tot 1 november 2023 kunt u een gratis bezoek brengen aan dit museum met het entreeticket van de voorstelling.

Dinsdag 19 september

Onze samenwerking met Roosendaals gezelschappen resulteert in een verrassende, afwisselende en inclusieve avond met een duet van Compagnie 21 (het professionele reisgezelschap van Theaterwerkplaats Tiuri) en Productiehuis Plankenkoorts. Onze samenwerking met Festival Op de grens vieren we na afloop met een ‘afterparty’ in de foyer. Bezoekers en deelnemers aan het ‘Festival Op de grens’ bieden we de gelegenheid om terug te blikken op het festival van 9 en 10 september.

Zaterdag 23 september

Traditiegetrouw is de gehele dag het podium voor leerlingen van amateurscholen. Zij ontmoeten oud-leerlingen van deze scholen, die momenteel een dansacademie volgen of inmiddels al afgestudeerd zijn. Heel veel danstalent dus, op deze dag met het thema ‘Feest’!
Daarmee is de cirkel rond en menen we een programma te kunnen aanbieden waarbij jong en oud, amateurs en professionals aan bod komen. Een programma passend bij de visie van Roosendaal Danst als netwerkorganisatie.
Met veel dank aan Cultuur Verbindt Roosendaal, die het ons mogelijk maakt, dit 10-jarig bestaan samen met u te vieren.
Kijk voor meer informatie op www.roosendaal-danst.nl
Kaartverkoop: www.dekringroosendaal.nl
Podcast: https://app.springcast.fm/podcast/roosendaal-danst

    

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen