Laat je inspireren tijdens het Festival der Mogelijkheden 

Foto: pixabay

Niet één, niet twee, maar drie dagen Festival der Mogelijkheden in het voormalige EKP-gebouw. Dit jaar wordt het festival nog grootser opgepakt met een informatiemarkt (8 oktober), kindermiddag (11 oktober) en een bedrijvenavond (12 oktober). Gedurende deze drie dagen laat het Festival der Mogelijkheden je zien welke innovaties er zijn op het gebied van duurzaamheid, maar je wordt ook geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan. 

Wie denkt dat duurzaamheid alleen maar draait om windmolens en zonne-energie, die heeft het mis. Als inwoner, ondernemer en zelfs als kind kom je dagelijks in aanraking met ‘duurzaamheid’. “Of het nu gaat om het scheiden van afval op school, een keer vegetarisch eten of het plaatsen van een warmtepomp. Duurzaamheid is een breed begrip. Om inwoners wegwijs te maken in de verschillende mogelijkheden, gericht op hun specifieke wensen, wordt het Festival der Mogelijkheden georganiseerd”, aldus wethouder Klaar Koenraad. 

Informatiemarkt 

Het Festival der Mogelijkheden trapt op zondag 8 oktober om 13.00 uur af in het voormalige EKP-gebouw op de Kade. De informatiemarkt is volledig gericht op het verduurzamen van je woning én de ruimte daaromheen. Wil je informatie over zonnepanelen of warmtepompen, dan ben je aan het juiste adres. Wil je weten welke subsidies er zijn? Ook daarvoor kan je terecht op de informatiemarkt. Alle standhouders staan voor je klaar en na het bezoek ga je naar huis met concrete tips en adviezen. Extra reden om te komen is dat we ook dit jaar weer een super uitdeelactie hebben om Roosendaal een stukje groener te maken. Ga jij naar huis met een gratis perenboom? 

Kindermiddag 

Nieuw in deze festivalweek is de kindermiddag op woensdagmiddag 11 oktober. Het belooft een geweldig feest te worden voor de kinderen van Roosendaal. Het plezier staat deze middag voorop, met als onderliggende boodschap de jeugd te inspireren met duurzaamheid. Een imker komt alles vertellen over bijen, honing en biodiversiteit. Er zijn verschillende spelletjes te spelen bij de Samen aan de Bak-bus en er is een PetPretPark. Daarnaast wordt het grootste insectenhotel van Roosendaal onthuld, er zijn workshops om je eigen energie op te wekken en de bekende bioloog Auke Florian Hiemstra komt langs! 

Bedrijvenavond 

Wil jij als ondernemer zelf aan de slag? Ben je benieuwd naar verhalen uit de praktijk van collega’s uit de regio? Of wil je juist jouw best practices delen met anderen en netwerken onder het genot van een hapje en drankje? Dan is de bedrijvenavond op 12 oktober voor jou de perfecte plek. Laat je inspireren, leer van de ervaringen van anderen of deel je eigen ervaringen. Zo kunnen we elkaar helpen. Je moet je alleen wel even aanmelden. 

Kijk voor alle informatie op www.festivaldermogelijkheden.nl 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen