Reanimeren kun je leren !

Foto: pixabay

Elk jaar krijgen 17.000 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans is het grootst als iemand binnen 6 minuten start met reanimeren. In zo’n 70% van de gevallen vindt een hartstilstand in de thuissituatie plaats. Dit betekent dat het vaak om een ouder, partner of kind gaat. Een reanimatiecursus geeft jou het vertrouwen en vermogen om direct te handelen wanneer iemand in jouw directe omgeving een hartstilstand krijgt.

Iedereen kan leren reanimeren.

Overal in het land worden reanimatiecursussen gegeven. Tijdens de cursus krijg je praktische informatie die je gelijk toepast. Zo oefen je met een reanimatiepop en een trainings-AED. Daarnaast leer je een hartstilstand te herkennen.

Vergoeding

Het belang van reanimeren wordt ook onderstreept door verzekeraars. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een reanimatiecursus. Je kunt dit navragen bij je eigen zorgverzekering.

In de buurt

Op 21 en 28 maart 2024 organiseert de Stichting Reanimatie Roosendaal een cursus reanimatie in t Dijksteeke in Roosendaal. De cursusavonden zijn van 19.30 uur tot 21.30 uur. De kosten bedragen € 45.- per persoon. Op 3 mei vindt de eerste herhalingscursus plaats.

Wil je aanmelden of eventueel meer informatie over deze cursus hebben dan kan Corina de Koning-Koolen je verder helpen via [email protected] of op telefoonnummer 0167-567058.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen