112

Kobus Lorsé (70) nog zeker maand vast voor moord op John Wassink

Voormalig drugsbaron Kobus Lorsé (70) zit vast op verdenking van de moord op zijn schoonzoon John Wassink. Donderdagmorgen heeft de rechtbank zijn verzoek om vrijlating afgewezen. Lorsé blijft zeker nog een maand vastzitten.

De politie pakte Lorsé eind maart op. Bij huiszoeking werden vuurwapens gevonden, zodat verboden wapenbezit aan de aanklacht is toegevoegd.

John Wassink

Het lichaam van John Wassink werd vorig jaar juli gevonden in het Markkanaal bij Terheijden. De 45-jarige Roosendaler was een paar dagen eerder doodgeschoten. In zijn stacaravan vond de technische recherche bloedsporen.

De politie vroeg de kijkers van de opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht om hulp. Dat leverde elf tips op. Het is niet bekend of een van deze tips uiteindelijk heeft geleid tot de aanhouding van Lorsé.

Wassink had een autohandel aan het Spectrum in Roosendaal. Zijn relatie met Petra Lorsé, dochter van Kobus, was op de klippen gelopen. Tussen Wassink en zijn schoonvader boterde het al nooit. Een uit de hand gelopen ruzie zou mogelijk het motief zijn van de moord. Petra Lorsé heeft, voor zover bekend, niets met de schietpartij te maken.

Crimineel verleden

Lorsé, ook bekend als Kobus de Zigeuner, zat eerder vijftien jaar vast voor de import van cocaïne. Het ging, om precies te zijn, om 357 kilo op een houttransport uit Suriname in 1991. De drugsbaron had banden met Desi Bouterse, de huidige president van Suriname.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen