Showbizz in Roosendaal: ‘Waar zijn mijn stopcontacten?’

Foto: redactie

De 28-jarige Karin en 50-jarige Rien leerden elkaar acht jaar geleden kennen. Intussen hebben ze al zes jaar een klushuis en vier dochters, maar er moet nog steeds een hoop gebeuren. John Williams komt het stel te hulp in ‘Help, Mijn Man is Klusser’ (vrijdag 10 april om 15 uur de herhaling).

De dochters groeien op in een bouwval en bezeren zich nogal eens aan onafgewerkte of letterlijk afvallende onderdelen. Volgens Karin laat Rien alles liggen en komt hij constant met smoezen: hij heeft het druk met werk, de kinderen lopen in de weg, er is altijd wel wat. “Hij vliegt voor z’n werk, maar hier blijft alles liggen,” klaagt Karin.

Het is leefbaar

“Het is niet zo dat alles los en vast hangt. Het is leefbaar,” brengt Rien er tegenin. “We hebben een dak boven ons hoofd. Er is verwarming, overal. Zo’n bende heb ik er toch niet van gemaakt?” John Williams denkt daar duidelijk anders over. De klussers gaan aan de slag, terwijl Rien eerst nog even een boterhammetje smeert. Karin mag er met de meiden een weekje tussenuit.

Kluskluns

De klussers spreken met Rien af dat hij met het behang afstomen begint, maar dat wil niet erg lukken. In feite lijken de meeste karweitjes iets te hoog gegrepen, wat aan een van de professionele klussers de uitspraak ontlokt: “Volgens mij is hij gewoon een beetje een kluskluns.”

Het resultaat

Aan het eind van de week is het af. Alles is nieuw, van muren, vloeren en plafond, tot en met gordijnen en zelfs een bloemetje op de uiteraard nieuwe tafel. Bovendien staat er een prachtige, spiksplinternieuwe keuken. De verwachting is dat Karin haar geluk niet op kan. “Die gaat gegarandeerd volschieten”, weet Rien zeker.

Het loopt anders. Als ze het fraaie kookparadijs ziet, reageert Karin met: “Ja, wel mooi hoor, maar anders.” De koelkast en vriezer zijn te klein, er is wat weinig werkblad en: “Waar zijn mijn stopcontacten?” Bij het zien van de rest kwam er een soort voorzichtig enthousiasme, maar: “Hij had wel even een sleufje kunnen slijpen voor die stopcontacten.” Tja…

Vrijdag 10 april om 15.00 uur is de herhaling op RTL4. Terugkijken kan ook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen