Update schietpartij café Chagall: keukenmedewerker hielp dader overeind

04 mei 2015, 12:34 nieuws
150504 chagall e1430735341991
Ook vandaag blijft café Chagall - gisteren het decor van een bizarre schietpartij - nog dicht. De verzekering komt de schade opnemen en het personeel heeft zo nog een dag de tijd om bij te komen van de schrik.
Wie daar zéker behoefte aan zal hebben, is de keukenmedewerker die de schutter aantrof toen hij zondagochtend het café langs de achterzijde binnenkwam. Net daarvoor waren door diezelfde deur de eigenaar en twee andere personeelsleden gevlucht nadat de man zo'n vijf kogels had afgevuurd.

Een gevallen klant?

De keukenmedewerker, Steve, had niets gehoord en zag onderaan de trap een man liggen. Een klant misschien die gevallen was? Hij hielp de man overeind die wat brabbelde en een soort pief-paf-poef-gebaar maakte met zijn hand.
Op dat moment zag Steve een wapen op de grond liggen. Hij heeft zich toen zo snel mogelijk uit de voeten gemaakt.

Een slagveld

De schade in café Chagall is niet alleen het gevolg van de rondvliegende kogels die de bar en wat barkrukken raakten. De dader heeft ook met een barkruk een ruit ingeslagen. En verder heeft de bestorming door het arrestatieteam ook zijn sporen achtergelaten.
Gisteren rond half zes gaf de politie het pand vrij. Omroep Brabant maakte foto's van de kogelgaten en de versplinterde ruit.

Lees ook: