Verkeersinfarct Zuidwest-Nederland door gekantelde vrachtwagen bij Moerdijkbrug

Foto: Sjaak Kempe / Flickr cc by-2.0

Een vrachtwagen met ijzer is rond vier uur vanmorgen op de A16 bij de Moerdijkbrug gekanteld.

De lading van de vrachtwagen ligt verspreid over de snelweg. Alle rijstroken zijn afgesloten. Het verkeer wordt over de vluchtstrook geleid.

Liveblog

  • 10.45 uur: De Moerdijkbrug is weer open. Daarmee zijn de files niet meteen opgelost. De vertraging bedraagt nog altijd een uur. 35 medewerkers van Rijkswaterstaat hebben vanmorgen gewerkt aan het opruimen van de ravage, het plaatsen van een tijdelijke vangrail en het wegslepen van de truck. De chauffeur van de vrachtwagen blijkt ter observatie naar het ziekenhuis te zijn gebracht.
  • 10.10 uur: De situatie op de A16 (15 km file) en de A17 (7 km file) is nagenoeg onveranderd. Helaas is de eindtijd bijgesteld: de verwachting is nu dat de A16 toch pas om 11.00 uur vrijgegeven zal worden.
  • 9.30 uur: Op de A16 is de file weer opgelopen tot 13 km, de vertraging tot ruim twee uur. Het goede nieuws is dat de vrachtwagen weer op zijn wielen staat. Er wordt momenteel een tijdelijke vangrail geplaatst. Op de omleidingsroute A29 staat tussen Willemstad en afrit Numansdorp een file van 4 km. Op de A17 staat intussen 8 km file: de vertraging daar is twee uur.
  • 9.00 uur: Op de omleidingsroute A17 staat inmiddels 6 km file. De vertraging daar is opgelopen tot anderhalf uur. Op de A16 is nu minder verkeer. De file is 11 km, automobilisten daar moeten rekenen op anderhalf uur vertraging.
  • 8.30 uur: De situatie is onveranderd. Een grote kraan is bezig de truck te bergen.
  • 8.10 uur: Ook op de A17 loopt het nu vast. De file voor het knooppunt Klaverpolder is verdubbeld naar 4 km.
  • 8.00 uur: Er staat ruim 13 km file. Automobilisten moeten rekening houden met een vertraging van meer dan twee uur.
  • 7.00 uur: De vertraging op de A16 is al opgelopen tot anderhalf uur.

150603 Berging truck Moerdijkbrug - OvD RWS Bas

Bekijk hier de meest actuele gegeven van de ANWB.

Omrijden

Verkeer vanuit Antwerpen naar Rotterdam kan beter omrijden via Bergen op Zoom en Dinteloord. Vanuit Eindhoven naar Rotterdam is via ‘s-Hertogenbosch een betere optie. Ook het verkeer op de omleidingsroutes is in de loop van de ochtend echter volledig vastgelopen.

Oorzaak onbekend

Over de toestand van de chauffeur van de vrachtwagen is verder niets bekend. Ook is niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De politie stelt mogelijk een onderzoek in. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen