Schapen over de dijk

Foto: Walter Wamsteker

“De eerste schapen zijn over de dam… de dijk.” Dat schreef Walter Wamsteker dit weekend bij zijn foto’s.

150602 Schapen Dijkwetering 1 - Walter WamstekerHij vervolgt: “Langs de Dijkwetering in Sterrebos grazen nu tientallen schapen. Ze zien er nog magertjes uit na de laatste scheerbeurt, dus ze kunnen een lekker Kortendijks grashapje wel gebruiken.”

De Dijkwetering is begin jaren ’70 gegraven – het is een aftakking van de Krampenloop – toen de wijk Kortendijk werd aangelegd. In de loop van de jaren is het water echt onderdeel van de natuur geworden.

Parallel aan de Dijkwetering loopt de Travertijndijk. Dagelijks komen kinderen kijken naar de milieuvriendelijke, onderhoudsarme en goedkope grasmaaiers. Want dát zijn het. Daarnaast brengen de schapen de natuur een stukje dichter bij de mensen, bij de kinderen.

Enthousiast

De beesten voeren is niet de bedoeling: aan luie grasmaaiers heeft de gemeente niets. Voorlopig kwijten de schapen zich met met veel enthousiasme van hun taak.

Onder de Facebook-post van Wamsteker plaatste iemand van de gemeente – die betrokken is het bij het project – de opmerking: “Eergisteren stond het gras er nog ruim een meter hoog. Ongelofelijk wat de beestjes eten!”

Ook in Langdonk aan het Kletterwater lopen nu enkele tientallen schapen. Tot november lopen ze er op proef. Daarna bekijkt de gemeente hoe het bevalt.

Lees ook:

Roosendaal in Beeld: doe mee!

Regelmatig plaatsen we op deze pagina mooie, bijzondere of opvallende, ingestuurde foto’s. Omdat vaak het verhaal achter de foto net zo belangrijk is, vinden we het leuk als je ons vertelt waar / waarom / wanneer je de foto hebt gemaakt. De foto mag gerust met een mobieltje gemaakt zijn.

Stuur je foto’s naar [email protected]. Dit zijn de voorwaarden:

  • de foto is gemaakt in de gemeente Roosendaal
  • de foto is maximaal 5MB
  • houd je toestel horizontaal (de meeste foto’s op deze site zijn horizontaal)

150602 Schapen Dijkwetering 2 - Walter Wamsteker

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden