Ingezonden verklaring naar aanleiding van de arrestatie van Said Chaou

Foto: FB-profiel Said Chaou

Naar aanleiding van de berichten over de arrestatie van het Marokkaanse oud-parlementslid Said Chaou heeft ‘De beweging van 18 september voor de onafhankelijkheid van het Rif’ een verklaring naar de media gestuurd.

In de periode dat Chaou deel uitmaakte van het Marokkaanse parlement (2007-2008) was hij fel voorvechter van een betere positie voor de mensen in het Rif-gebergte. Chaou is tevens een van de oprichters van de internationale beweging voor de onafhankelijkheid van het Rif.

De leden van de Beweging wijzen nu met een beschuldigende vinger naar de Marokkaanse inlichtingendiensten. Met valse verklaringen zouden die Chaou proberen zwart te maken.

Uit de verklaring

De Beweging van 18 September voor de Onafhankelijkheid van het Rif volgt met aandacht alles wat circuleert over haar leden. In dit geval gaat het om de arrestatie van Said Chaou door de Nederlandse autoriteiten.

Woordvoerders van de Marokkaanse inlichtingendiensten hebben valse informatie verstrekt over het verzoek van Marokko om Chaou uit te leveren naar aanleiding van een internationaal arrestatiebevel (in 2010, red.). De Nederlandse autoriteiten hebben geweigerd dit uit te voeren omdat het hier een politiek onderwerp betreft.

De Beweging heeft het volste vertrouwen in de Nederlandse staatsinstellingen en justitie, waarvan de transparantie en onafhankelijkheid op internationaal niveau wordt erkend.

De Beweging verklaart dat alle geruchten die gepubliceerd worden, bedoeld zijn om het beeld van de Beweging en het Rif zwart te maken.

  • Download de volledige verklaring (pdf).
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen