De 21-jarige omgekomen Tommie had geen rijbewijs

Foto: mystic_mabel cc-by-sa-2.0

Zondagmorgen kwamen Tommie en zijn twee vrienden terug van een avondje stappen in Breda. De auto crashte. Tommie zat achter het stuur, maar had geen rijbewijs.

Dat bevestigt een woordvoerder van de politie, die eraan toevoegt. “De auto stond op naam van zijn vriendin. Vermoedelijk reed hij al langere tijd rond zonder rijbewijs.” Het gaat om een zeventien jaar oude Renault Laguna Break.

Onderzoek loopt nog

Bij de afslag Sint Willebrord op de A58 raakte de auto van de weg, schoot over de parallelweg en eindigde tegen een boom. Tommie en Jordy overleden ter plekke. Een 20-jarige Roosendaler ligt in het ziekenhuis: zwaargewond maar buiten levensgevaar.

Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk heeft het noodweer een rol gespeeld.

Jordy

Nabestaanden van de 19-jarige Jordy hebben tegen BN/De Stem gezegd dat hij niet heeft geweten dat zijn maat geen rijbewijs had, anders zou hij nooit zijn ingestapt.

Zaterdagmiddag vindt in Roosendaal de begrafenis van Jordy de Jong plaats. Vrijdagavond proosten vrienden op de plaats van het ongeluk voor de laatste keer op Jordy: “Op een kort maar geweldig bruisend leven.”

Ook in dit dossier:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen