Fotoalbum: Koningspaar bezoekt Brabantse Wal

Gisteren brachten koning Willem-Alexander en koningin Máxima een bezoekje aan West-Brabant. Fotograaf Danny van den Aarsen was erbij voor roosendaal.nieuws.nl.

Duizenden mensen waren op deze koude maar stralende dag uitgelopen om een glimp van Willem-Alexander en Máxima op te vangen. Een van de toeschouwers merkte op: “Ze zag er heel goed uit, Willem-Alexander trouwens ook. Maar Máxima is in het echt wel een stukje kleiner dan ik dacht.”

Het paar liet zich steeds maar kort zien. Het bezoek draaide namelijk om ‘de sociale en economische veerkracht en de bestuurlijke samenwerking in de regio’.

Ossendrecht

Rond tien uur kwam het koningspaar aan in Ossendrecht, gemeente Woensdrecht. Daar leidde wielerkampioene Thalita de Jong ze rond door het Zuidwesthoek College, een door het NOC*NSF erkende topsportvriendelijke school.

Daarna volgde een gesprek met mensen van onder andere zorgcoöperatie Putte over de vernieuwde aanpak binnen de zorg en de wijze waarop de regio met de decentralisatie van zorgtaken omgaat.

Bergen op Zoom

De aankomst in Bergen op Zoom op de Grote Markt was voor het publiek ‘het’ moment van de dag. De Peperbus was gehuld in boerenkiel mét lintje, er stonden bandjes en de sfeer deed niet onder voor Koningsdag.

De koning en koningin bezochten Hotel De Draak en Het Markiezenhof. Hier spraken ze met medewerkers van Philip Morris. In de hal van Het Markiezenhof werden ‘bio-based’ producten gepresenteerd zoals kunststof gemaakt uit houtsnippers of zetmeel. Ondernemers konden hun zegje doen over de bijdrage die deze economische tak aan de regio kan leveren.

Sprundel

Het streekbezoek werd afgesloten met een bezoek aan ‘De Trapkes’ in Sprundel, gemeente Rucphen. Dit multifunctionele dorpshuis bevindt zich in de Johannes de Doperkerk en laat zien hoe een karakteristiek gebouw met een nieuwe bestemming voor de gemeenschap behouden kan blijven.

Het koningspaar sprak tot slot met mensen van justitie, politie en lokale overheid over over de drugscriminaliteit in de regio. Toeval of niet, de nacht ervoor vond in Ossendrecht nog een dodelijke schietpartij plaats, waarschijnlijk een afrekening in het criminele circuit.

Rond half drie zat het bezoek erop en zwaaide de Sprundelse jeugd samen met leden van wielervereniging Willebrord Wil Vooruit de koning en koningin uit.

Dossier: Fotoalbums
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen