De beste food apps voor je smartphone of tablet

31 jul 2016, 11:47 nieuws
kitchenstories app
Wat eten we vandaag? Een dagelijks gestelde vraag waar niet iedereen direct een antwoord op heeft. Soms is kookinspiratie handig of heb je juist hulp nodig bij het uitzoeken of koken van een recept. Gelukkig heeft bijna iedereen een smartphone of tablet en kun je je laten inspireren door de vele apps die er beschikbaar zijn.
Inmiddels zijn er talloze food apps waar je uit kunt kiezen. Wij zetten de fijnste culinaire apps voor je op een rij.

Koken met aanbiedingen

gratis | iOS | Android
Een superhandige app voor degenen die prijsbewust willen koken. Met deze app krijg je op basis van je supermarktkeuze dagelijks nieuwe recepten wat te koken met de aanbiedingen uit jouw supermarkt. Alle recepten in de app komen met foto’s of video’s om duidelijk te maken hoe je gerecht moet bereiden. Een handige app voor je portemonnee.

Uit Pauline’s Keuken

gratis | iOS | Android
Nederlands populairste foodblogger heeft haar eigen food app. In deze app vind je al haar recepten en blogs terug. Handig als je op zoekt bent naar een leuk recept en geen internet hebt.

KitchenStories

gratis | iOS | Android
Kitchen Stories is een gratis video- en fotokookboek waar iedere week nieuwe recepten verschijnen. Supermooi vormgegeven en heel handig stap-voor-stap kookvideo’s en kook uitleg met foto’s hoe je gerechten precies moet maken. De kooktips en het boodschappenlijstje voor je gerecht maken dit een geweldige app. De ingrediënten en recepten zijn echter wel in het Engels.

Jamie Oliver

gratis | iOS
Wie is er geen fan van Jamie Oliver’s kookkunsten en kookshows. In deze app heb je een groot deel van zijn recepten in handbereik, de overige recepten krijg je pas na bijbetaling. Een superhandig app als je graag eten van Jamie Oliver kookt en geen geld aan zijn boeken wilt uitgeven. Deze app is in het Engels.

Smulweb

gratis | iOS
Heb je liever recepten in het Nederlands dan is de Smulweb app van de gelijknamige website misschien iets vooor jou. Alle online recepten zijn ook te vinden in deze volledig Nederlandstalige app. Iedere dag ontvang je een nieuw recept van de dag.

Vivino Wijn

gratis | iOS | Android
De Vivino App helpt je met het maken van de juiste wijnkeuzes. Door simpelweg het etiket te scannen ontvang je informatie over de wijn, de druif, de kwaliteit en ook wat voor soort gerechten goed bij de wijn passen. Ook kun je je favoriete wijnen verzamelen en je eigen proefnotities toevoegen. [Door: Eten Nieuws]