Inwonersbijeenkomst over welstand

Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

De gemeente Roosendaal organiseert opnieuw een inwonersbijeenkomst over welstand. Deze keer specifiek voor de inwoners van de dorpen Wouw, Wouwse Plantage, Moerstraten, Nispen en Heerle. Medewerkers van de gemeente die zich bezighouden met welstandsbeleid gaan in gesprek met inwoners over het welstandsbeleid van de toekomst.

Aanleiding voor de bijeenkomst op maandag 7 november is de invoering van de Omgevingswet in 2019. Die wet vervangt in de toekomst 26 wetten op het gebied van bouwen, milieu en ruimtelijke ordening. De gemeente Roosendaal wil nu al met inwoners in gesprek over de vraag hoe de gemeente in de toekomst het beste met welstandskwesties om kan gaan.

Richtlijnen voor de leefomgeving

Vragen die tijdens de avond aan bod komen: hoe zorgen we ervoor dat Roosendaal een aantrekkelijke plaats blijft om te wonen en te werken? Hoe kunnen we excessen voorkomen? Wat moet de gemeente (blijven) regelen? En hoe kunnen we dat het beste regelen? Aan de hand van tekeningen, stellingen en vragen worden de meningen hierover gepeild. De uitkomsten worden meegenomen bij het opstellen van onder andere de omgevingsvisie, waarin richtlijnen voor de leefomgeving worden opgenomen.

Tijdstip en locatie

De inwonersbijeenkomst vindt plaats in Dorpshuis de Spil, Wouwse Plantage. De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur, inloop is vanaf 19.00 uur. Deelnemers kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen