Open Dag Bravis Oncologie Centrum en ZRTI

Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

De medewerkers van het Bravis Oncologie Centrum laten graag zien wat ze kunnen betekenen voor mensen met kanker en hun naasten.

Zo kunnen bezoekers kennis maken met en geïnformeerd worden over het borstcentrum, de dagbehandeling, de afdelingen diëtetiek en oncologische revalidatie, het palliatief team en de life-coaches. Dit is nog maar een greep uit het aanbod.

Bij het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut kunnen de bezoekers een kijkje nemen achter de schermen van het bestralingsinstituut, een uitleg krijgen over de techniek en hoe maskers en steunen gemaakt worden. Daarnaast zijn de praktijkbegeleiders aanwezig om uitleg te geven over de eigen in service opleiding tot radiotherapeutisch laborant.

Op deze boeiende gezondheidsmarkt zullen ook diverse externe organisaties zich presenteren, zoals de inloophuizen, enkele fysiotherapie centra, haarzaken en relevante goede doelen organisaties. Voor kinderen is er op deze dag ook van alles te zien en te beleven, zoals de rondleiding ‘techniek als medicijn’, filmpje kankerspoken, wensbootjes knutselen en gezicht laten schminken.

Geknipt voor haar
Bij de officiële opening van het Oncologie Centrum en het ZRTI op 20 oktober 2016 hebben vier medewerkers hun lange haren gedoneerd aan de Nederlandse Haarstichting. Dat was het begin van de actie ‘Geknipt voor haar’, die tijdens de Open Dag een vervolg krijgt. Meerdere deelnemers hebben zich voor deze actie aangemeld. Er zijn kappers aanwezig om ter plekke de haren te knippen en natuurlijk meteen gratis een leuk kapsel te creëren. De haaropbrengst wordt overhandigd aan de Nederlands Haarstichting, die er pruiken van laat maken. De pruiken zijn bestemd voor vrouwen met borstkanker die er zelf geen geld voor hebben. Maar ook mannen worden die dag uitgedaagd om zich te laten millimeteren voor een zo hoog mogelijk bedrag. Dat bedrag komt ten goede aan patiënten met kanker, die opgenomen liggen in het Bravis ziekenhuis.

Op zaterdag 18 maart, tijdens de landelijke Open Dag in het kader van de week van de Zorg, houden het Bravis Oncologie Centrum en het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI) een Open Dag voor geïnteresseerden. Van 10.00 uur tot 14.00 uur kan het publiek zich laten informeren en een kijkje komen nemen.

De locatie van de Open Dag is: Parkeerterrein A, Boerhaavelaan in Roosendaal.

Het complete programma is terug te vinden op de websites van beide organisaties: Bravis oncologie centrum en Zrti.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen