Floran en Milou willen back to basic

Foto: Milou van Aghtmael

Expeditie Robinson begon in 2000 met onbekende Nederlanders en Vlamingen. Na een aantal seizoenen deden alleen BN-ers mee. Vanaf 2013 stopte ER in België vanwege tegenvallende kijkcijfers. Het programma kende verschillende presentatoren. Sinds 2012 Dennis Weening en sinds 2014 Nicolette kluiver.

Dit jaar kunnen voor het eerst mensen zich opgeven om deel te nemen via een filmpje. Ook Floran van Gastel uit Nispen en Milou van Agtmael uit Roosendaal hebben zich hiervoor opgegeven. Wat bezielt hen om gedurende een aantal dagen of weken af te zien ergens op een onbewoond eiland? Wij vroegen het aan hen.

Floran is sinds de start van het programma al fan. De afgelopen jaren zegt hij al hieraan mee te willen doen, omdat binnen dit spel het uiterste van je gevergd wordt en je je zelf tegenkomt op het onbewoond eiland. “Daarnaast leef je in een hele andere wereld zonder internet en drukte om je heen.” Hij heeft eerder op 12-jarige leeftijd met zijn tweelingzus meegedaan aan de voorrondes van de Achmea kennisquiz die gepresenteerd werd door Chazia Mourali. “Helaas ben ik toen niet tot aan de liveshow gekomen.” Hij hoopt nu een van de vier onbekende Nederlanders te worden die de strijd met elkaar aangaan. Hij zou het leuk vinden om dat met Rico Verhoeven te doen. “Velen kunnen een voorbeeld nemen aan hem door zijn strijd en mentaliteit om de beste bokser te willen worden/zijn. Ik ben benieuwd of dit op het eiland dan ook zo zal zijn. Ook zou het leuk zijn met oud-profvoetballer Andy van der Meijde, omdat het een relax persoon is en ik graag naar zijn programma kijk.”

Milou wil supergraag meedoen omdat ze het geweldig vindt om primitief te leven. “Ik hou van uitdagingen en laat graag het achterste van mijn tong zien. Ik zal nooit opgeven.” Ze twijfelde geen seconde om zichzelf op te geven.  Ze hoopt op normale, gezellige, sportieve mensen. “Ik hou totaal niet van mensen die overal om zeuren en die snel opgeven.” Zelf denkt  ze dat de hele vijf weken zwaar gaan worden maar ze denkt dat ze zichzelf er goed doorheen kan slaan. “Ik kijk eigenlijk nergens tegen op.”, laat ze ons weten. Floran kijkt op tegen de eetproef “het is altijd de meest gevreesde opdracht van expeditie robinson is” en ook vreest hij “net als Boer Bertie van afgelopen seizoen, een hele tijd op afvallerseiland te zitten zonder mensen om je heen.”

De 21-jarige Milou denkt dat ze de finale kan bereiken door haar motivatie, doorzettingsvermogen en fysieke en mentale kracht. “En ik ben goed in mindf*cken dus dat gaat zeker helpen met het wegstemmen van mede kandidaten.”  Ze heeft geprobeerd zo veel mogelijk likes te verzamelen om hopelijk in de top 50 te komen om zeker te zijn van de castingdag. “Ik heb veel vrienden, kennissen en familie benaderd (vooral via Facebook ) en heb een advertentie via Facebook uit laten gaan. Ook vele pagina’s met een groot bereik hebben de link voor mij gedeeld. Aan de ene kant hoop ik dat ik natuurlijk bij de top 50 kom, maar ik zal nog veel trotser zijn als ik word uitgekozen door rtl zelf.” Ook Floran heeft social media ingezet om aan stemmen te komen.

Voorbeelden Bartho Braat en Edith Bosch

Mijn favoriete deelnemer van afgelopen seizoen was natuurlijk Bartho Braat. Hij heeft bewezen dat leeftijd niet uitmaakt om iets te willen bereiken. Door mentaliteit en je voor de volle 100% te geven kan je bereiken wat je wilt.”, zegt Floran. Edith Bosch is favoriet bij Milou.

Floran verheugt zich op de fysieke proeven “omdat ik denk dat ik fysiek vrij sterk ben. De vraag is natuurlijk, hoe sterk is je lichaam op een onbewoond eiland, met andere leefomstandigheden.” Bij Milou spreken zowel de mentale als de fysieke proeven haar aan. Floran roept de Roosendalers op te gaan stemmen.

Milou is een fanatieke speler, die ten alle tijden tot het uiterste zal gaan. Ze wil grotendeels meedoen voor het geluk in haarzelf. “Ik denk…  nee ik weet zeker dat ik me eigen daar zo gelukkig ga voelen. Geen onzekerheid meer wat voornamelijk door sociaal media veroorzaakt wordt. Iedereen die maar een filtertje eroverheen schuift om maar net wat mooier te zijn. Gewoon lekker mezelf kunnen zijn in de puurste vorm. Pas als je niks heb ben je pas dankbaar. Ik ga daar niet “overleven” maar “LEVEN”!

  • Stemmen kan tot en met 20 maart (17:00) via de website van Expeditie Robinson voor Milou, Manon en Floran uit de gemeente Roosendaal.
Dossier: Interviews
'

Reacties

article
46611
Floran en Milou willen back to basic met Expeditie Robinson
Expeditie Robinson begon in 2000 met onbekende Nederlanders en Vlamingen. Na een aantal seizoenen deden
https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/46611/floran-en-milou-willen-back-to-basic/
2017-03-12T16:19:57+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2017/03/12153753/17197887_10202573196207823_147383148_n.jpg
Expeditie Robinson, interview, Nispen
nieuws