Jubileumboek 90 jaar THOR ziet levenslicht

Rob van Mechelen, Toos van Eekelen en Toine Theunis.
Rob van Mechelen, Toos van Eekelen en Toine Theunis.
Foto: Frans Witteveen

Zaterdag 25 maart 2017 was het zover. Het jubileumboek ‘90 jaar THOR’ werd wereldkundig gemaakt. Wethouder Toine Theunis was in het Thorhonk aanwezig om de ereleden van de vereniging een eerste exemplaar van de jubileumuitgave te overhandigen. Van de drie ereleden waren Rob van Mechelen en Toos van Eekelen aanwezig. Het derde erelid, Cor van Beurden, kon er helaas niet bij zijn. Het boek werd hem later thuis overhandigd

Trots
Vice-voorzitter Ronny Weemaes heette de ca. 100 genodigden van harte welkom. Zij zouden diezelfde middag een boek ontvangen, omdat ze van de voorinschrijving gebruik hadden gemaakt. Ronny zou echter Ronny niet zijn wanneer hij de nieuwsgierigheid van de lezers niet zou triggeren. “Er is één Thorlid geweest die meegedaan heeft aan de Olympische Spelen. Ik weet wie dat is geweest. Als jij ook wilt weten wie dat was, waar en wanneer, zul je het boek moeten lezen…” Ook een aantal andere anekdotische feiten tipte hij aan. De boodschap was duidelijk: THOR is een vereniging met een staat van dienst en geschiedenis om trots op te zijn.

Cor van Beurden

Proefondervindelijk
Wethouder Toine Theunis heeft een bijzondere band met THOR. Zijn eerste kennismaking met de vereniging gaat zelfs terug naar zijn lagere schooltijd toen hij als kleine jongen deel nam aan de THOR-cross. Later zou hij aan diverse andere sportevenementen van THOR meedoen, zoals o.a. de Halve Marathon van Roosendaal. Het boek begint met een ‘proefondervindelijk’ voorwoord van hemzelf, opgeleukt met een foto van een finishende, veel jongere Toine Theunis toen hij in juni 2003 in Roosendaal de 21 kilometers succesvol af wist te ronden. “Het is een oude vereniging met een heel jonge geest. Bovendien is het een levensloopbestendige vereniging, want je kunt als zesjarige al lid worden en je op gevorderde leeftijd aansluiten bij de wandel- of jeu de boules afdeling. Dat maakt deze vereniging bijzonder. Niet in de laatste plaats, omdat THOR in de loop der jaren ook zijn waarde voor de Roosendaalse samenleving heeft bewezen.”

Initiatiefnemers
De initiatiefnemers, John Spruyt (vormgeving) en Frans Witteveen (redactie), bedankten het bestuur van THOR, degenen die geïnterviewd zijn en/of op een andere manier de totstandkoming van het boek mogelijk hebben gemaakt, als ook de mede-redactieleden Yvonne Langen, Ronny Weemaes, René de Kok en Ton Kunst. “Hoewel er in het boek aandacht is voor de wedstrijdsport is besloten nog dit jaar een tweede boek te maken dat geheel is gewijd aan de wedstrijdsport”, geven de beide initiatiefnemers te kennen. René de Kok, die bij het 50-jarig bestaan van THOR de jubileumuitgave verzorgde, is inmiddels een aardig eind op weg met het verzamelen van gegevens en het schrijven van het manuscript. Meer informatie over het wedstrijdsportboek volgt later dit jaar.

Het aanschaffen van een jubileumboek kan als volgt:

  • contant (€15,-) bij de kantine in het Thorhonk.
  • Door €15,- over te maken op bankrekening NL02 ABNA 04 84 55 52 94 t.n.v. J. Spruyt, o.v.v. Jubileumboek, naam, (bezorg)adres en telefoonnummer.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen