Ontmoetingen tussen werkgevers en werkzoekenden

Foto: publiek domein / pexels

Werkgevers en werkzoekenden dichter bij elkaar gebracht tijdens de Dag van het WSP (WerkgeversServicepunt) op 21 september. In de gehele regio vinden er beurzen, gesprekken, speeddates, workshops en bedrijfsbezoeken plaats.

De dag staat vol van ontmoetingen en gerichte informatie. Zo wordt er in Etten-Leur een 50+ Werkbeurs georganiseerd voor werkzoekenden en werkgevers die op zoek zijn naar werknemers met levenservaring. Gastspreker en ambassadeur voor 50+ werknemers John de Wolf inspireert de aanwezigen over de voordelen en mogelijkheden van ervaren krachten op de werkvloer.

In Geertruidenberg wordt in Fort. St. Gertrudis een banenbeurs XL op touw gezet, in Bergen op Zoom wordt het werkcentrum geopend in combinatie met een uitzendplein en scholingsmarkt en in Breda worden werkgevers getrakteerd op een verrassing. Ook zullen diverse wethouders uit de regio in gesprek met werkgevers over hun mogelijkheden om werknemers uit de bijstand een plek te geven.

Over het WerkgeversServicepunt West-Brabant
Het Werkgeversservicepunt West-Brabant (WSP West-Brabant) is sinds 1 januari 2015 actief bezig om mensen die moeilijk zelfstandig aan het werk komen, te begeleiden en te plaatsen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het WSP West-Brabant op dit gebied hét aanspreekpunt. De regio (18 gemeenten) waar het WSP West-Brabant actief is als aanspreekpunt voor werkgevers, is opgedeeld in vier subregio’s (Dongemond, Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom). Dit is gedaan om letterlijk dichterbij ondernemers te staan en ze lokaal te kunnen adviseren en ondersteunen.
Samen dichtbij de ondernemer
Door het jaar heen worden in iedere subregio bedrijven bezocht, beurzen en bijeenkomsten georganiseerd om de match te maken tussen werkzoekenden en werkgevers. De ‘Dag van het WSP’ op 21 september bundelt de lokale activiteiten om zo op regionale schaal de ontmoeting tussen werkgevers en werkzoekenden extra kracht bij te zetten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen